Kapitaltilførsel skal accelerere global ekspansion af fynske robotter
Blue Ocean Robotics skal med en investering fra A.P. Møller Holding på 335 millioner kroner udrulle mobile robotløsninger globalt.
I en verden med tiltagende mangel på arbejdskraft og stadigt flere ældre vokser efterspørgslen på servicerobotter, der kan assistere virksomheder og institutioner. Derfor får Europas største producent af servicerobotter, Blue Ocean Robotics, nu større finansielle muskler til at udrulle sine bæredygtige mobile robotløsninger til hele verden.
Servicerobotter er en del af løsningen, når produktiviteten skal øges på arbejdsmarkedet. Samtidig kan arbejdsmiljøet forbedres og kvaliteten af den leverede service nå et højere niveau. Derfor ekspanderer fynske Blue Ocean Robotics kraftigt på det globale marked i disse år, og nu accelereres væksten og produktudviklingen med en investering fra A.P. Møller Holding
”Blue Ocean Robotics har udviklet flere robotløsninger til, hvordan man kan automatisere og effektivisere kritiske såvel som rutinemæssige opgaver blandt andet i sundhedssystemer. Vi glæder os til at følge og støtte virksomheden, der er på en interessant vækstrejse”, siger Jan Nielsen, der er CIO i A.P. Møller Holding, i en pressemeddelelse.
Læs også: UVD-robotter rykker ind i supermarkederne
Blue Ocean Robotics mobile robotsortiment hjælper ansatte med at optimere desinfektion, telepresence samt forflytning og rehabilitering af patienter. Kundekredsen spænder vidt fra rengøringskoncernen ISS til hospitaler, skoler, lufthavne, hotelkæder, produktionsvirksomheder og butikscentre.
CEO Claus Risager er derfor overordentlig glad for opbakningen til at udvikle forretningen til et nyt niveau fra en af Danmarks mest betydningsfulde virksomheder.
”A.P. Møller Holding giver os endnu flere muskler til at konsolidere og udbygge markedsandelen for alle vores robotter. Udbredelsen af UVD Robots skal accelereres, og så har vi med PTR Robots og GoBe Robots to nye robotter, som nu også kommer ud på verdensmarkedet”, siger Claus Risager, der er CEO i Blue Ocean Robotics.
Robotklyngens mæcen
Selvom det er første gang, A.P. Møller Holding vælger at blive investor i en robotvirksomhed, kan det også ses som en tilbagevenden til robotterne. I 1990erne indså skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller, at automatisering var en nødvendighed i værftsindustrien og investerede derfor ambitiøst i forskning og udvikling af robotteknologi i Danmark.
A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål har hen over årene doneret et trecifret millionbeløb til faciliteter for robotforskning på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet.
Var det ikke for A.P. Møller, ville Danmark slet ikke have en robotklynge og robotindustri. A.P. Møller har således gjort en kæmpe forskel som drivkraft sammen med det lokale universitet i Odense og med sine generøse donationer til robotforskning og -udvikling, men samtidig også som aftager af de udviklede løsninger.
”Det har været utroligt spændende og givende at være en del af roboteventyret i Odense siden 1980erne, hvor jeg udviklede svejserobotter på Lindøværftet”, siger Claus Risager.
Den danske robotklynge består i dag af mere end 300 robot- og automationsfirmaer.
- KCP