20.07.2021  |  Strategi & ledelse

Rederier opruster på klimafronten

Med en nyansat klimachef styrker Danske Rederier klimaindsatsen. Klimachefen skal have særligt fokus på lovgivningsarbejdet og politiske beslutningsprocesser for bedst muligt at kunne rådgive og hjælpe medlemsrederierne.

Klimadagsordenen udvikler sig med rivende fart, breder sig over stadig flere områder og bliver ikke mindre kompliceret. For konstant at kunne være på forkant med udviklingen på klimaområdet har Danske Rederier ansat en ny klimachef, der starter på kontoret i Amaliegade efter sommeren.

Blandt mange gode ansøgere faldt valget på Lars Olsen Hasselager, der fra sit tidligere job i Klimaministeriet og Energistyrelsen bl.a. har siddet som international klimaforhandler for både luft- og skibsfart i EU og FN.

”For mig er det en drømme-opgave at få lov at være med i omstillingen af så vigtig en sektor som skibsfarten. Det bliver garanteret en kæmpe og kompleks opgave, men jeg glæder mig”, siger Lars Olsen Hasselager, kommende klimachef i Danske Rederier, i en pressemeddelelse.

Læs også: Rederier aflyser endnu et Asien-Europa containerskib

Klimachefen skal ifølge sin kommende chef ikke bare bygge skibet, mens vi sejler, men også være med til at sætte kursen:

”Jeg er vild glad for, at vi får en så erfaren mand som Lars med i front i vores klimaarbejde. Vi står over for nogle afgørende år – både hvad angår regulering, udvikling af grønne brændstoffer, energioptimering og fremfor alt en helt ny rolle for skibsfarten, der skal defineres i verdens samlede klimaregnskab. Som klimachef skal Lars have overblikket og i tæt samspil med medlemmer og kollegaerne i huset være med til at bringe Danske Rederier i spil som en central nøglespiller både herhjemme, i EU og i IMO. Det bliver rigtigt godt”, siger Maria Skipper Schwenn, direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier.

Den nyudnævnte klimachef starter på kontoret den 4. august.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere