28.04.2022  |  Lager & distribution

Postnord hurtiglader 11 nye elbiler, der kører post på Fyn

11 varebiler, der udelukkende kører på grøn strøm, overtager postomdelingen for 11 dieselbiler på Fyn.

I denne uge kører 11 nye elbiler ud med pakker og breve til fynboerne. De erstatter 11 udtjente dieselbiler og er med i PostNords test af ni såkaldte hurtigladere.

”Vi har allerede en stærk flåde af elbiler flere steder i landet, og med de nye biler i Odense skal vi i særlig grad teste hurtigladning af bilerne. Hurtigladerne kan lade fem gange så hurtigt, som vores øvrige ladestandere og de ladestandere, man ser hos private”, siger Kenneth Christensen, der er regionschef for Sydjylland og Fyn hos PostNord.

Det er især PostNords mange kunder i og omkring Odense samt Nyborg, der nu kan nyde godt af levering af pakker og breve med de støjsvage og klimavenlige, nye biler. Bilerne kører udelukkende på grøn strøm og har således en CO2-udledning på nul, der er endnu et skridt på vejen mod PostNords mål om udledningsfri levering i 2027.

Læs også: På trods af et stærkt 2020 leverer Postnord sit bedste årsresultat endnu i ’21

”Udover at vi hele tiden bestræber os på at udlede mindre og mindre CO2, så tester vi nu, om vi kan udnytte bilerne mere optimalt ved at bruge dem flere gange i løbet af dagen. Med de nye hurtigladere er håbet, at bilerne oplader på distributionscenteret i et par timer efter første rute, og at de så kan køre ud på endnu en rute samme dag”, siger Kenneth Christensen.

På PostNords distributionscenter i Odense er der installeret i alt ni hurtigladere:

  • 5 stk. DC 24 kW
  • 4 stk. DC 50 kW

De nye biler er alle Mercedes-Benz fordelt på otte eSprintere samt tre eVito Tourer, som PostNord også kører i på Bornholm, Samsø og i København, Aarhus og Aalborg. PostNord har desuden flere eldrevne pakkebiler på vej i Sønderborg og Hillerød.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere