Elbiler

Lager & distribution

Postnords 16 nye elbiler ruller ud med post på Bornholm

Ud med det gamle og ind med det nye. Hos Postnord i Rønne indebærer det et farvel et farvel til dieselbiler og et goddag til eldrevne køretøjer. Nu tages de nye biler i brug og forgrønner Postnords distribution på solskinsøen markant.

Strategi & ledelse

IDA: Danmark skal satse på e-roads til tung transport

Klimarådets tiltrængte transportrapport understreger vigtigheden i at få sat lastbiler længere op på klimadagsordenen, nødvendigheden af en sektorstrategi og en fælles europæisk indsats for e-roads, mener Ingeniørforeningen, IDA.

Produktion

Ford vil skabe lukket produktionsloop for elbilsbatterier

Electric Vehicle (EV)-batterier er dyre at fremstille – både for pengepungen og for miljøet. Det vil bilproducenten Ford nu lave om på sammen med start-uppen Redwood Materials og den sydkoreanske batteriproducent SK Innovation. De vil skabe en cirkulær produktionskæde, der genanvender materialerne.

Lager & distribution

Coop bringer mad ud med el-biler

Med 23 el-biler begynder Coop nu at levere dagligvarer mere klimavenligt direkte til døren i København og store dele af Sjælland.

Lager & distribution

El-pakkebiler leverer årets julepakker i de store byer

I Aarhus, Aalborg, København og Samsø bliver 25 nye el-pakkebiler en del af Postnords flåde. De skal være med til at håndtere de mange ekstra pakker, danskerne har bestilt op til jul.

Branchenyt

Nyt strategisk partnerskab skal styrke transportsektorens grønne omstilling

Et strategisk samarbejde mellem Spirii, som laver innovative ladeløsninger til elbiler, og Danmarks Grønne Investeringsfond accelererer den grønne omstilling af transportsektoren i Danmark. Med en betydelig kapitaltilførsel kan Spirii skalere forretningen yderligere i hele Norden.

Sourcing

Polestar anklager bilindustrien: Det går for langsomt, og ambitionerne er for små

I forbindelse med klimatopmødet COP26, har elbilsmærket Polestar sendt en opsang til den resterende bilindustri. CEO, Thomas Ingenlath, opfordrer til en hurtigere omstilling til klimaneutralitet såvel som en øget gennemsigtighed i bilindustrien, når det gælder om at opnå ambitiøse klimamål.

Lager & distribution

Postnord skifter dieselbilerne ud med elbiler på Bornholm

Postnord tager et stort skridt for at gøre sin drift på Bornholm mere bæredygtig. Distributørens 16 dieselbiler på øen bliver udskiftet med elbiler inden året er omme.

Produktion

Volvo og Northvolt går sammen om batteriudvikling

Volvo Car Group vil etablere et joint venture med Northvolt om at udvikle og producere batterier, der er skræddersyet til at drive den næste generation af fuldelektriske Volvo- og Polestar-biler.

Produktion

Mercedes-Benz tager førstepladsen på markedet for el-varebiler

Mercedes-Benz Vans i Danmark fejrer en samlet andenplads i totalmarkedet med 4.629 indregistrerede enheder og en førsteplads på flest solgte elbiler.

Innovation

Selvkørende elbiler skal levere dagligvarer i USA

Om lidt skal amerikanerne ikke kun have mulighed for at få leveret deres varer med selvkørende biler, men også elbiler, der kører på 100 procent vedvarende energi. Walmart er gået sammen med Cruise for at få projektet op at stå.

Innovation

Kinesiske elvarevogne kommer til Danmark

Med en prisvenlig el-varebil vil den kinesiske elbilproducent Maxus forsøge at etablere sig på det danske marked. Maxus har været til stede i Norge siden 2018 og testes i øjeblikket i Sverige.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere