22.02.2022  |  Branchenyt

På trods af et stærkt 2020 leverer Postnord sit bedste årsresultat endnu i ’21

Øgede pakkemængder under pandemien var årsag til, at Postnord fik et historisk stærkt 2020. Det resultat slår distributøren i 2021 og opnår dermed sit bedste årsresultat siden 2009, hvor Postnord blev dannet.

I 2021 er både Postnords nettoomsætning og driftsresultat steget siden 2020. Og det er selvom 2020 var særligt godt år for den skandinaviske distributør.

”Ser man på hele 2021, kan vi med tilfredshed konstatere, at vi leverer det bedste årsresultat, siden PostNord blev dannet i 2009. Det skyldes primært en meget stærk pakkeforretning med usædvanligt store mængder i året som helhed på grund af stærk e-handel under pandemien”, siger Annemarie Gardshol, som er koncernchef for Postnord.

Postnord præsterede at omsætte for 40.693 millioner svenske kroner i 2021 modsat 38.729 millioner i 2020. Samtidig opnåede virksomheden et driftsresultat på 2.481 millioner svenske kroner i 2021 imod 2.421 millioner i 2020.

Men det betyder ikke, at det har været en dans på roser at nå dertil.

Læs også: 10 nye biogas-lastbiler sparer Postnord 850 ton CO2 om året

”Det er vanskeligt at spå om volumenudviklingen i disse tider med restriktioner, ligesom det er en udfordring med kort varsel at justere vores kapacitet, så den passer til volumenudviklingen. Lønsomheden blev også negativt påvirket af højere transportomkostninger, hvilket var mest tydeligt i Sverige. Derudover førte pandemiens omikronudbrud til højt sygefravær og øgede personaleomkostninger”, siger Annemarie Gardshol.

Samtidig har 2021 også været et år præget af investeringer i fremtiden. I Norge har Postnord øget kapaciteten i Osloregionen ved at implementere en fuld produktionsomlægning. I Sverige introducerede virksomheden garanteret levering til døren af varebreve i løbet af årets fjerde kvartal. Og på tværs af Norden har Postnord investeret i deres terminaler såvel som udrullet yderligere 3.000 pakkebokse.

Derfor tager Annemarie Gardshol det heller ikke alt for tungt, at 2021’s fjerde kvartal som det eneste oplevede et fald i omsætningen sammenlignet med året før:

”Resultatet skal også ses i lyset af, at PostNord kom meget stærkt ud af 2020”, afslutter hun.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere