10.09.2021  |  Innovation

Ny pulje til innovative indkøb: ”Sundhedsvæsenet skal fremtidssikres”

Det skal være mere attraktivt for det offentlige at understøtte innovative løsninger i sundhedsvæsenet. Derfor åbnes der nu for en pulje, der skal gøre det lettere for offentlige indkøbere at foretage innovative indkøb af nye, smarte løsninger på sundhedsområdet.

”Regeringens ambitioner for sundhedsvæsenet er tårnhøje, og derfor er der også brug for at gøre sundhedsvæsenet klar til at tage hul på fremtidens teknologier, udstyr og lægemidler allerede nu”, fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke om årsagerne til at erhvervsministeriet har nedsat en ny pulje, der skal gøre det attraktivt for offentlige indkøbere at investere i innovative indkøb. Det kræver nemlig ofte et anderledes og mere ressourcekrævende forarbejde, da de ofte er komplekse og risikobetonede.

”Det vil både fremtidssikre sundhedsvæsenet og komme den enkelte patient til gavn. Når man bliver behandlet på et dansk hospital, skal man være sikker på at modtage den bedst mulige behandling, og det skal denne pulje og resten af regeringens life science-strategi bidrage til”, siger han i en pressemeddelelse.

Puljen er et af 38 initiativer i strategien for life science, som skal styrke den danske life science-industri og skabe endnu bedre patientbehandling.

Læs også: Offentligt indkøb har lært corona-lektie om at tænke i hele forsyningskæden

”Med coronakrisen er det blevet endnu tydeligere, hvor vigtigt det er med en life science-industri og et sundhedsvæsen i verdensklasse. Med strategien bygger vi videre på det stærke fundament og løfter den danske life science-industri til det næste niveau”, udtaler erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:

”Det handler blandt andet om at sikre bedre optag af innovative sundhedsløsninger til gavn for patienterne og skabe et stærkt hjemmemarked, hvor sundhedsvæsenet fungerer som udstillingsvindue for de nyeste og smarteste sundhedsløsninger”.

I puljen er der afsat 9 mio. kr. i 2021, og det bliver Erhvervsstyrelsen, som administrerer puljen og behandler ansøgningerne. Der kan søges fra 1. september til 14. oktober 2021.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere