19.05.2015  |  Strategi & ledelse

Norske Europris skifter til litium-ion-batterier

En af Norges største dagligvarekæder udskifter deres gamle batterier med nye litium-ion batterier, der har længere holdbarhed og kortere opladningstid.

Norges største discount-varehuskæde Europris skifter alle batterier til litium-ion-batterier i sine gaffeltrucks. Det oplyser forhandleren af batterierne, GNB Industrial Power.

Europris har afprøvet de energibesparende batterier i seks måneder på nogle af sine gaffeltrucks og har haft så gode resultater, at alle batterier nu skiftes ud til virksomhedens 200 gaffeltrucks fordelt på fem lagre.

Læs også: Arbejdstøjgigant flytter Odense-lager til Sverige

Batterierne er dyrere i indkøb, men er ifølge producenten billigere i drift og vedligeholdelse. De er især velegnede i virksomheder, der kører med treholdsskift syv dage om ugen, hvor det normalt ville kræve to-tre batteriskift pr. gaffeltruck pr. dag. Med et litium-ion-batteri er det ikke længere nødvendigt, hvilket øger produktiviteten og investeringsafkastet, lover GNB Industrial Power.

Læs også: TNT bygger gigantisk depot i Australien

GNB Industrial Power er valgt som leverandør af blysyrebatterier og Sonnenschein litium-batterier samt et sæt GNB-ladere med specielt optimerede ladekurver.

Varehuskæden vil i første omgang købe fem Sonnenschein litium-batterier, hvor fire leveres gennem truckproducenten Linde og et gennem truckproducenten Still.

-JPN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere