15.10.2018  |  Strategi & ledelse

Minister starter forsøgsordning med leverancerobotter i Danmark

Danmark slutter sig til andre EU-lande med robotter som leveringsmetode. Transportminister Ole Birk Olesen vil i hvert fald igangsætte et forsøg med fortovsrobotter til udbringning af diverse pakker og lignende.

I London bringer de dagligvarer ud, i Holland pizza og nu kommer de til Danmark. Der er tale om små selvkørende leveringsrobotter. Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) vil udarbejde en forsøgsordning med leverancerobotterne, og han får opbakning fra regeringens og Dansk Folkepartis transportordførere.

Læs også: Kapitalindsprøjtning og ny CEO til Starship Technologies

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Robotterne, der har en hastighed på omkring 6 km/t, skal køre på landets fortove blandt fodgængerne. På nuværende tidspunkt er det ikke tilladt at bruge selvkørende enheder på færdselslovens område. Og robotterne går ikke ind over forsøgsordning for selvkørende biler, hvorfor der er brug for en særskilt ordning.

Lovændring
Regeringens samt DF’s transportordførere bakker ministeren op omkring en ændring af færdselsloven, som gør forsøgsordninger på små leveranceenheder mulig.

"Jeg mener, at markedet og teknologien er klar til, at vi på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde kan afprøve små selvkørende leveranceenheder i Danmark. Så jeg er glad for, at vi er enige om at gå videre med udarbejdelsen af en forsøgsordning", siger Ole Birk Olesen og fortsætter:

Læs også: Amazon automatiserer indkøbet

"De selvkørende enheder kan stå for levering til døren af for eksempel mad, dagligvarer og medicin i byerne og dermed reducere bykørslen med varebiler og lignende. Det vil gøre leverancer billigere for forbrugerne, gavne miljøet og mindske trafikstøjen i byen".

Forsøgsordningen skal indeholde et regelsæt for hastighed, vægt og dimensioner, hvem der skal holdes til ansvar for ulykker samt forsikrings- og erstatningsansvar.

- SN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere