22.06.2018  |  Lager & distribution

Kapitalindsprøjtning og ny CEO til Starship Technologies

Distributionsvirksomheden Starship Technologies, der er kendt for sine små gaderobotter, får tilført 25 mio. dollars i kapital. Samtidig er amerikaneren Lex Bayer med i fortid i bl.a. Airbnb blevet ny topchef.

Der er store planer for fremtiden i Starship Technologies, virksomheden der er kendt for sine små gaderobotter, som bl.a. bringer dagligvarer ud i London og kører med pizzaer i Holland. Forretningen skal løftes til det næste niveau, og derfor har selskabet for nylig annonceret, at man får en kapitalindsprøjtning på 25 mio. dollars (godt 160 mio. kr.).

Læs også: Starship får nye samarbejdspartnere

Pengene kommer dels fra eksisterende investorer i form af Matrix Partners og Morpheus Ventures, og fra nye som medgrundlægger af Airbnb, Nathan Blecharczyk, Skype-ingeniøren Jaan Tallinn og den tidligere topchef for filmselskabet Metro-Goldwyn-Mayer, Gary Barber.

Derudover har selskabet også fået ny topchef i form af amerikanske Lex Bayer, der har en fortid i bl.a. Airbnbs betalingsdivision, kreditkortselskabet Visa og som investeringsrådgiver. Sammenlagt skal den cocktail sikre vækst for Starship.

”Vi er nået til et punkt, hvor vi er klar til at rulle vores netværk af robotter ud i en større skala. Den yderligere finansiering og udnævnelsen af Lex vil give os mulighed for at få vores services ud på markedet. Lex kommer med en veldokumenteret evne til at vækste virksomheder, som ændrer den måde, vi lever på, til det bedre”, siger Starships danske med grundlægger, Janus Friis.

Ifølge Lex Bayer vil man nu fokusere på en kommerciel udrulning af robotterne i både boligkvarterer, erhvervsområder og universitetscampusser i Europa og USA. Og den strategi er der tillid til blandt investorerne.

“Starship Technologies har demonstreret, at de har potentialet til at transformere industrien. Automatisk levering er ikke morgendagens realitet – det er dagens”, siger Hardi Meybaum fra Matrix Partners, og bliver bakket op af Kristian Blaszcynski fra Morpheus Ventures:

Læs også: Et mere til samlingen: Amazon søger patent på gaderobot

”Vi er blevet imponerede af Starships evne til at levere sine services til partnere på begge sider af Atlanterhavet. Starships kommende projekter på campusser og boligkvarterer i USA og Storbritannien peger i retning af fremtiden for leveringer.”

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere