07.02.2018  |  SCM 4.0

Maersk og IBM's joint venture får første samarbejdspartner

Den globale logistikudbyder Agility bliver ny samarbejdspartner i en kommende Maersk-IBM-løsning. Her skal virksomheden vha. blockchain-teknologi hjælpe med at udvikle standarder, som kan gøre handel mere effektiv.

Som tidligere beskrevet her på SCM.dk, ser et nyt selskab snart dagens lys på det internationale containerfragtmarked.

Læs også: Maersk og IBM vil skabe ny blockchainvirksomhed

Bag samarbejdet står A.P. Møller-Maersk og IBM, som i fællesskab vil adressere behovet for at levere mere transparens og simplicitet i flytningen af gods på tværs af grænser og handelszoner.

Nu har den globale logistikudbyder Agility meldt sig på banen som den kommende Maersk-IBM-løsnings freight forwarding-partner.

Vil gøre handel mere effektiv
Ifølge en pressemeddelelse fra den kuwaitiske virksomhed vil den fremover 'identificere begivenheder i forbindelse med individuelle skibsladninger' og samtidig dele og modtage information om dem via den såkaldte 'distributed ledger blockhain-teknologi', som IBM og Maersk har udviklet.

”Blockchain-teknologien skal gøre shipping billigere, mere sikkert og mere pålideligt. Som tidlige tilsluttere kan virksomheder som Agility hjælpe Maersk og IBM med at forstå speditørernes behov og hjælpe med at udvikle standarder, som kan gøre handel mere effektiv”, siger adm. direktør for Agility, Essa Al-Saleh, og fortsætter:

”Vi kan hjælpe kunderne med at forstå, hvordan man bruger blockchain til at forbedre synligheden af forsendelser, eliminere papirarbejde, reducere fejl og forkorte transit- og clearingstider”.

Hos Agility er målet at reducere omkostningerne og øge shipping-effektiviteten ved at integrere information om forsendelser i en sikker platform, der er tilgængelig for afskibere, transportører, speditører og andre i forsyningskæden.

Fordelene ved blockchain skal bringes ind i rederibranchen
Dokumentation og administration i forbindelse med blockchain-teknologien er anslået til at udgøre en femtedel af de cirka 11 billioner kroner, der årligt bruges til at fragte varer på tværs af landegrænser verden over.

Told- og grænsemyndighederne kan for eksempel bruge teknologien til at forbedre de tilgængelige oplysninger til risikoanalyse, hvilket fører til øget sikkerhed og større effektivitet i forbindelse med grænsekontrol:

Læs også: Blockchain viser vejen for next generation distribution

"For Agility er det vigtigt at blive involveret i blockchain forholdsvis tidligt og at samarbejde med fremtidsorienterede virksomheder som Maersk og IBM. Sammen har vi meget at lære og dele for at bringe fordelene ved teknologien så hurtigt som muligt ind i rederibranchen”, siger Al-Saleh.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere