Månedens karriereprofil: Søren Jepsen, Lantmännen Cerealia
Som logistikchef for fødevarekoncernen Lantmännen Cerealia er Søren Jepsen vant til mange forskellige opgaver og en omskiftelig hverdag, hvor man kan se resultaterne af sine beslutninger.
Hvorfor har du valgt SCM-vejen?
Som det nok er tilfældet for en del andre, så er det egentlig lidt tilfældigt. Jeg er oprindeligt uddannet automekaniker og har siden taget en videreuddannelse som maskintekniker med drift som speciale og er ad den vej kommet ind i supply chain. Derudover har jeg arbejdet meget med IT/ERP-integration, og så har jeg altid været interesseret i det med at få flyttet ting fra A til B og generelt at få tingene til at ske, så det har selvfølgelig medvirket til retningen.
Hvad er det bedste ved at arbejde inden for SCM?
Det er en spændende og afvekslende branche at være en del af. Der er ikke to dage, der er ens; der kommer hele tiden nye krav i forhold til optimering og bedre løsninger, ligesom der skulle spares under og efter finanskrisen. Men det er udfordringer på den gode måde, der tvinger en til hele tiden at tænke på, hvad vi kan gøre bedre uden at sænke serviceniveauet.
Derudover har man en nærhed med tingene, som jeg savnede i den periode, jeg arbejdede som ERP-konsulent. Det at kunne se resultatet af sine beslutninger, også hvis man måske har valgt nogle utraditionelle løsninger, er meget tiltrækkende.
Hvilket job har du om fem år?
Jeg forventer bestemt, at jeg sidder med noget af det samme, altså inden for IT, produktion eller lager. Nu har jeg haft mit nuværende job i tre år, og jeg er rigtig glad for min hverdag. For mig er den specifikke titel ikke så vigtig, det er mere de konkrete opgaver, der tæller, så på den måde har jeg ikke nogen stor, forkromet karriereplan.
Om Søren
Uddannelse:
Maskintekniker, Syddansk Erhvervsskole/Odense Tekniske Skole.
Tidligere job:
Konsulent ved Merit Consulting, andre funktioner i Lantmännen Danmark.
Hvad er dit bedste karriereråd?
Jeg er selv med til at ansætte elever i forskellige positioner, og det, jeg gerne siger til dem, er, at de selv skal prøve at gribe nogle bolde, tage initiativ og påtage sig nogle af de opgaver, andre måske ikke gider, eller som ikke ser vildt tillokkende ud, og gøre dem til et projekt. Det er noget af det, jeg selv har gjort, og det kan give én et ry for, at man kan tage fat og udvikle sig i en organisation.
Og så vil jeg sige, at man altid skal synes, det man laver er sjovt, og at man har nogle fede opgaver. Det er vigtigt, for ellers går man i stå og mister motivationen.