26.03.2015  |  Produktion

Lego lukker pakkeri i Billund

Kortere leveringstid og større nærhed til kernemarkederne er blandt årsagerne til, at Lego lukker sit pakkeri i Billund.

Verdens største legetøjsproducent, Lego, lukker nu pakkeriet i Billund, og begrunder det med et stigende behov for nærhed til kernemarkederne og en nedsættelse af leveringstiden.

Det har ført til, at koncernen varsler fyringer af 380 danske medarbejdere i pakkeriet, som bliver outsourcet til Legos fabrikker i Tjekkiet og Ungarn.

Læs også: Lego reducerer CO2-udledningen

Udflytningen af arbejdspladserne er ifølge Berlingske Business en af de største i Legos historie, der tog sin start i den jyske by tilbage i 1932.

Optimering skyldes lukning
Lego lukker ned for pakkeriet, fordi virksomheden skal være bedre til at kunne producere i tråd med efterspørgslen på de varer, der sælges hurtigst. Det er ifølge Peter Meineche, chef for pakkeriet i Billund og i Tjekkiet, nemmere at gøre fra fabrikker i Tjekkiet og Ungarn, end i de nordeuropæiske fabrikker.

”Førhen dekorerede og monterede vi 90 procent af alle elementer her i Billund(…). Derefter blev de sendt ud i verden til vores andre pakkerier. Det var ikke en smart måde at gøre det på”, siger Peter Meineche til Berlingske Business.

Læs også: Menneskelige relationer gør outsourcing til succes

Han peger på, at hurtig levering bliver vigtigere og vigtigere, og at fabrikken en time fra Prag kan nå hele Europa meget hurtigt.

”I dag kræver forbrugerne, at varerne er der, når de skal bruge dem. Når du sidder derhjemme og bestiller på nettet, vil du heller ikke respektere at skulle sidde og vente tre uger, før du har varen. Du vil have den med det samme. Sådan er vores kunder også”, siger Peter Meineche.

Hvad de snart tomme fabrikshaller i Billund skal bruges til, er endnu uklart.

-JPN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere