01.07.2020  |  Innovation

Kinesiske elvarevogne kommer til Danmark

Med en prisvenlig el-varebil vil den kinesiske elbilproducent Maxus forsøge at etablere sig på det danske marked. Maxus har været til stede i Norge siden 2018 og testes i øjeblikket i Sverige.

Den kinesiske elbilproducent Maxus etablerer sig nu i Danmark. Til at begynde med vil Maxus tilbyde danskerne el-varebilen EV80, der kan transportere mere end ti kubikmeter og har en rækkevidde på op til 200 kilometer.

Læs også: Regeringen indgår aftale om flere ladestandere og grønnere erhvervstransport

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Bilens rækkevidde og lasteevne passer både til transportfirmaer og håndværkere, og vil således konkurrere i samme segment som Mercedes Sprinter og Volkswagen Crafter.

Derudover lanceres Maxus e-Deliver 3 og producentens første personbil, Maxus Euniq MPV, efter sommerferien.

”Interessen for elbiler vokser støt, men de varebiler, der findes på markedet i dag, er dyre og har en begrænset rækkevidde på en opladning”, siger Steffen Vilstrup, Maxus’ Country Manager i Danmark.

Og Maxus-modellerne kan være en del af løsningen, mener han:

"Alle, der er aktive inden for bilindustrien, er opmærksomme på, at benzin- og dieseloperationer ubønhørligt er ved at blive udskiftet, men indtil videre er emissionsfrie biler et marginelt fænomen for de få, der har råd. Af de over en halv million varebiler, der i øjeblikket ruller på vores veje, er kun få elektriske. Jeg tror, Maxus kan ændre det”.

Kinas største bilproducent
Maxus er et helejet datterselskab af SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation), der producerer syv millioner biler årligt. Det gør selskabet til Kinas største - og verdens syvende - største bilproducent.

”Biler på el har betydet en systemændring i bilindustrien. Nye spillere kommer nu ind på det danske marked og tager markedsandele fra de allerede etablerede bilproducenter. Jeg tror, Maxus har gode muligheder for at etablere sig på det danske marked, ikke mindst om nogle måneder, hvor vi kommer med vores personbiler. Det bliver spændende at tage del i denne rejse, og jeg vil gerne bidrage med min erfaring fra den ’gamle verden’ til den nye klimavenlige æra i bilbranchen”, siger Steffen Vilstrup.

Læs også: Der mangler grønne gulerødder i transporten

Maxus har været på vejene i Norge siden 2018, hvor Ikea blandt andet bruger Maxus EV80 til hjemmeleveringer i Oslo-området. I Sverige testes Maxus EV80 af en række vognmænd, inklusive Widrikssons og Bring Sweden.

- SMF

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere