06.04.2020  |  Branchenyt

Regeringen indgår aftale om flere ladestandere og grønnere erhvervstransport

Den grønne omstilling skal spille en stor rolle i genrejsningen af dansk økonomi efter coronakrisen. Regeringen har derfor med et bredt flertal i Folketinget indgået en aftale, der skal resultere i grønnere transport.

Selvom regeringens hovedprioritet lige nu er at håndtere coronakrisen, betyder det ikke, at klimakrisen er forsvundet, og det er klimaambitionerne heller ikke.

Læs også: Der mangler grønne gulerødder i transporten

Det er således planen, at den grønne omstilling skal være en motor i genrejsningen af dansk økonomi efter coronakrisen.

Derfor har regeringen og et bredt flertal i Folketinget indgået en politisk aftale om at anvende 50 millioner kroner til flere ladestandere til elbiler og 25 millioner kroner til at fremme grøn erhvervstransport, meddeler Transport- og Boligministeriet.

Uden nye tiltag forventes transportsektoren at udlede cirka 13 millioner ton CO2 i 2030. Det svarer til knap en tredjedel af Danmarks samlede drivhusgasudledninger, hvoraf vejtransporten vil stå for mere end 90 procent.

Derfor er det afgørende, at der kommer flere grønne køretøjer – både personbiler, varebiler, busser og lastbiler – på de danske veje.

Må og skal være grønnere
”Regeringens hovedfokus lige nu er coronakrisen. Samtidig har vi forsøgt at sikre fremdrift på klimadagsordenen, og nu er det lykkes at lande en aftale om flere ladestandere i hele landet. Det er enormt vigtigt, for uden ladestandere får vi ikke flere danskere til at udskifte benzinbilen med elbilen. Med aftalen sikrer vi også ladestandere og tankanlæg til grønne vare- og lastbiler, så vi kommer hele vejen rundt”, siger klimaminister Dan Jørgensen (S).

Puljen til erhvervstransport skal anvendes til at etablere ladestandere og tankanlæg til grønne vare- og lastbiler. Senere i år kommer regeringen med en klimahandlingsplan for transportsektoren.

”Transportsektoren må og skal være grønnere og for at nå det mål, skal vi sikre de bedste betingelser for fremtidens grønne biler. Elbiler spiller i den forbindelse en meget vigtig rolle. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med den nye aftale har lagt os op af Klimarådets anbefalinger og gør det nemmere at lade elbilerne op rundt omkring i hele landet”, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Aftalen er indgået mellem regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

Læs også: Regeringen fremsætter akutte initiativer for at sikre dagligvareforsyningen

Forhandlingerne påbegyndte før coronakrisen tog fart, og regeringen har valgt at gennemføre virtuelle forhandlinger for at kunne indgå den politiske aftale.

- SMF

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere