24.01.2014  |  Lager & distribution

Høje krav til overholdelse af hygiejnekrav i hele logistikkæden

Indhold fra partner Hvad er dette?

For at FREJA skal kunne håndtere sterile produkter for Region Midtjylland i såkaldt N2 emballage, er der blevet etableret særlige faciliteter i rent miljø til nødvendig håndtering af sterile produkter som anvendes bl.a i hospitalernes operationsstuer

Hospitals logistik
I slutningen af maj 2013 indgik FREJA en aftale med Region Midtjylland om hospitalslogistik.

FREJA skal etablere og drive et regionalt centrallager for regionens hospitaler. Det betyder, at de flere hundrede leverandører af hospitalsartikler til Region Midtjylland fremover vil levere til FREJAs logistiklager i Stilling ved Skanderborg, og herfra skal FREJA hver nat forsyne hospitalerne.

Siden kontraktunderskrivelsen i maj har der været arbejdet intenst for at klargøre lagret i Stilling til at kunne leve op til de særlige krav der stilles i forbindelse med opbevaring, håndtering og distribution af hospitalsartikler.

Varesortimentet er på mellem 4.000 og 5.000 varenumre, hvoraf en stor del er sterile produkter, som anvendes i hospitalernes sterile miljøer og på operationsstuer. Det medfører høje krav til overholdelse af hygiejnekrav i hele logistikkæden. For at kunne håndtere sterile produkter i såkaldt N2 emballage er der blevet etableret særlige faciliteter i rent miljø til nødvendig håndtering af sterile produkter, ligesom vores medarbejdere har gennemgået kurser i hygiejnekoncepter samt i de særlige processer, som udføres på FREJAs centrallager.

IT systemer hos FREJA og Region Midt spiller en stor og vigtig rolle for det fremtidige samarbejde, og der er etableret EDI løsninger mellem FREJA og Region Midts driftsenhed for at kunne udveksle både leverandørordrer og kundeordrer. En sporbarhedsløsning skal sikre dokumentation for, at varerne bliver leveret til rette tid og sted i hospitalernes varemodtagelser.

Hospitalerne er blevet sat i drift etapevis siden oktober 2013, og vi forventer at samtlige Region Midts 5 hospitalsenheder forsynes fra FREJA fra begyndelsen af februar 2014.

For yderligere oplysninger om FREJA hospitals- eller pharma logistik kontakt venligst Nordic Logistics Director Keld Grünfeld.

Kontaktoplysninger: keld.grunfeld@freja.com, Tlf.: +45 96 70 54 22

Mere fra FREJA Transport & Logistics A/S

FREJA Transport & Logistics A/S

www.freja.dk

FREJA er en af de største privatejede transport- og logistik virksomheder i Norden. Via vores afdelinger i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen og Kina har vi fokus på og er dedikerede til at tilbyde vore kunder skræddersyede, effektive og troværdige løsninger. Inden for den visionære europæiske forretningsverden, ønsker FREJA at være…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere