19.05.2016  |  Branchenyt

Fra normal lastbil til selvkørende

Et nystartet amerikansk firma vil bygge standardlastvogne om til selvkørende for på den måde at skabe en genvej til de nye muligheder.

En god lastbil holder længe, 10-15-20 år og hundredtusindvis af kilometer. Så det at skifte ud i flåden er ikke nogen hverdagsopgave for den gennemsnitlige vognmand, heller ikke selvom der åbner sig nye teknologiske muligheder i form af eksempelvis førerløs kørsel.

Læs også: En forsmag på fremtidens transport

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Derfor vil en amerikansk startup-virksomhed nu forsøge at skabe en genvej til den selvkørende lastbil ved ganske simpelt at bygge normale vogne, i den tunge ende af skalaen, om til selvkørende ved at udstyre dem med et hardware kit, der kan installeres på et servicecenter eller muligvis på fabrikken, afhængigt om man kan lande en aftale med en producent, skriver The Verge.

Det nye firma hedder Otto og er skabt af en stribe tidligere ansatte fra bl.a. Google, Apple og Tesla. Sammenlagt er de omkring 40 mand, der har slået sig ned i San Francisco, hvorfra de vil udbrede deres løsning, indtil videre med fokus på motorvejskørsel, hvor langt de største gevinster kan hentes, både når det kommer til sikkerhed, miljø og ressourcer.

På de lange stræk, med stabil hastighed, uden modkørende trafik, lyskryds etc., kan Ottos system overtage styringen, men der skal stadig være en chauffør i vognen, der dog i princippet vil være frigjort til at hvile, udføre papirarbejde eller andet.

Læs også: Serieproduceret selvkørende lastbil testet på offentlig vej

Indtil videre er der ikke sat nogen pris eller tidshorisont på Otto kommercielle produkt, andet end at løsningen bliver betydeligt billigere end udgiften til en helt ny lastbil, der hurtigt løber op i syv cifre. En anden udfordring Otto dog også skal forholde sig til, handler om lovgivningen på området, eksempelvis køre-hviletidsbestemmelser, som Otto på mange måder kan udfordre.

Se i videoen nedenfor, hvordan Ottos system ser ud i praksis, i selskabets test med en Volvo VNL 780, der repræsenterer den størrelse lastbiler, de såkaldte Class 8 trucks, som Otto sigter efter.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere