Lastbil

Lager & distribution

El-lastbil fra MAN er først på markedet i 2021

MAN’s første elektriske lastbil står klar. Alligevel kommer den først på markedet om tre år. Og dermed risikerer den tyske producent at blive overhalet indenom af konkurrenterne.

Branchenyt

Lastbilen er klar til levering, inden du bestiller den

Et nyt koncept, StarTklar fra Mercedes-Benz, tilbyder nu færdigopbyggede lastbiler. Det skal sikre kunderne en kort leveringstid.

Branchenyt

Tesla-lastbil snart klar til vejtest

Fuldt elektrisk, selvkørende og i karavane med sine ’kolleger’. Teslas kommende lastbil kommer til at gøre en forskel på adskillige fronter. Inden længe skal den vejtestes i USA.

Lager & distribution

DSV i Sverige tester hybrid-lastbiler

En hybridlastbil fra Mercedes ruller i disse dage rundt i Malmø og omegn med et DSV-logo på siden. Testforløbet skal afgøre, og hybrider er vejen frem for den store transportkoncern.

Indhold fra partner

Lager & distribution

Selvkørende Uber-lastbil leverer 50.000 øl

For første gang i historien har en selvkørende lastbil bragt en leverance fra A til B på en længere strækning i USA. Uber-lastbilen leverede 50.000 Budweiser-øl for bryggeriet Anheuser-Busch.

Branchenyt

Dyr Storebæltsbro bremser virksomheders vækst

Det er dyrt at sende en lastbil over Storebæltsbroen og det kan adskillige danske virksomheder mærke i det daglige. Specielt i transportbranchen er ønsket om lavere takster udtalt.

Lager & distribution

Udenlandske vognmænd får kæmpe bøder for snyd i Danmark

Det kan blive en dyr affære at svindle med papirer og udstyr for udenlandske lastbilchauffører, der kører i Danmark. Efter en målrettet politiindsats har flere vognmænd modtaget massive bøder.

Lager & distribution

Daimlers eldrevne letvægtslastbiler skal levere varer for Dachser

Fra foråret 2018 kan Dachser sætte to fuldt eldrevne letvægtslastbiler på vejene - en i Berlin og en i Stuttgart. Dermed bliver virksomheden en af de første i rækken, der kan benytte sig af Daimlers FUSO eCanter-lastbiler.

Sourcing

EU: Lastbiler på danske veje skal snart betale roadpricing

Står det til EU-Kommissionen, skal lastbiler i Danmark om seks år betale afgifter for hver kilometer, de kører på dansk asfalt. Hos Danske Vognmænd er man kritiske overfor det nye forslag - det vil blive dyrt, og det vil få betydning for yderområderne.

Lager & distribution

Nikola klar med prototype på brintlastbil

I USA er en prototype på en hydrogendrevet lastbil blevet offentliggjort. Rækkeviden er lang og miljøgevinsterne står nærmest i kø.

Lager & distribution

DSV på vej med fossilfri transport i Sverige

Med en stor satsning på biodiesel regner det danske transportfirma DSV’s svenske division med at kunne reducere sit CO2-udslip med over 90 procent. Allerede til september vil det være halveret.

Branchenyt

Fra normal lastbil til selvkørende

Et nystartet amerikansk firma vil bygge standardlastvogne om til selvkørende for på den måde at skabe en genvej til de nye muligheder.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere