08.04.2022  |  Produktion

Ukraine-krig er en bremseklods i MAN’s lastbilsproduktion

Krigen i Ukraine udfordrer de globale forsyningskæder yderligere ovenpå to hårde coronaår. Det betyder også, at et fuldt produktionsstop står på menuen for MAN’s lastbilproduktion. Problemet er manglen på ledningsnet.

Krigen i Ukraine fører til massive forsyningshuller i produktionen af ledningsnet til lastbiler hos MAN Truck & Bus. Dette har betyder, at der siden den 14. marts, har været nedlukning på lastbilfabrikkerne i München og Krakow, samt betydelige produktionsstop på fabrikkerne i Nürnberg, Salzgitter og Wittlich.

"På grund af den dramatiske situation har direktionen i MAN Truck & Bus SE straks taget foranstaltninger til at håndtere situationen. Umiddelbart efter krigsudbruddet begyndte vi blandt andet at kopiere de ukrainske produktionsmetoder af lastbilledningsnet til andre lande. Dette tager dog flere måneder at reetablere”, forklarer Alexander Vlaskamp, administrerende koncerndirektør for MAN Truck & Bus.

Underleverandører af ledningsnet til lastbiler kan ikke producere på sine ukrainske fabrikker eller kan kun producere i meget begrænset omfang. Dette truer med et stop i lastbilproduktionen i flere uger og en massiv reduktion i produktionen i andet kvartal.

Læs også: Descartes holder kunder og virksomheder opdaterede om sanktionerne mod Rusland

”Vi har besluttet helt at stoppe omkostningerne til ikke-forretningskritiske aktiviteter og, indtil videre, indføres et ansættelsesstop. Korttidsarbejde er blevet forlænget for flere fabrikker. Dette betyder, at op mod 11.000 MAN-ansatte i Tyskland vil gå på korttidsarbejde. Som et tegn på solidaritet med arbejdsstyrken vil direktionen også gå markant ned i løn i de næste tre måneder på grund af den dramatiske udvikling", siger Alexander Vlaskamp.

Da selskabet, på grund af den aktuelle udvikling, ikke er i stand til at overholde alle sine aftalte leveringsfrister, vil MAN tilbyde sine kunder en ordreannullering. Samtidig får kunderne mulighed for at afgive en ordre på nye betingelser.

MANs busproduktion er ikke væsentligt påvirket.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere