25.04.2016  |  Branchenyt

Deutsche Bahn øger omsætningen

2015 bød på en rekordhøj omsætning for Deutsche Bahn. Virksomheden oplevede dog også et fald i overskuddet i forhold til året før.

Sidste år oversteg omsætningen hos transport- og logistikvirksomheden Deutsche Bahn (DB) 40 milliarder euro, hvilket svarer til cirka 300 milliarder kroner. Det er en stigning på 1,9 procent i forhold til 2014.

Det er første gang i Deutsche Bahns historie, at omsætningen er så høj, og det vækker stor glæde hos DB Schenker Danmark, som hører under Deutsche Bahn.

Læs også: DB Schenker og Maersk i samarbejde om mindre CO2

”Jeg er selvfølgelig rigtig glad for dette positive resultat. Vi er en del af en større koncern, og med denne rekordhøje omsætning stadfæster vi vores rolle som en af de førende transport- og logistikvirksomheder i verden”, udtaler Henrik Dam Larsen, som er administrerende direktør i DB Schenker Danmark.

Faldende overskud
Resultatet for 2015 har dog ikke udelukkende vist fremgang. Deutsche Bahns overskud før renter og skat lød sidste år på 1,76 milliarder euro, hvilket er 350 millioner euro eller 16,6 procent mindre end i 2014.

Det faldende overskud skyldes strejke, men også specielle nedskrivninger i forbindelse med en omstruktureringsproces.

Læs også: DB Schenker-direktør: "Vi opererer under fri konkurrence"

”Vi har haft en del store investeringer, og det fremgår selvfølgelig af regnskabet. Vores finansielle nettogæld steg med 7,9 procent til 17,5 milliarder euro, men vi er fortsat pålidelige og stabile økonomisk”, forklarer Henrik Dam Larsen.

Deutsche Bahn blev grundlagt i 1994 og er i dag en af de førende transport- og logistikvirksomheder i verden. Deutsche Bahn har mere end 300.000 medarbejdere fordelt på over 2.000 lokationer i 130 lande.

- KLZ

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere