19.02.2015  |  Strategi & ledelse

Danske virksomheder er Europas mest stabile

Indhold fra partner Hvad er dette?

Danske virksomhedsledere ser mere lyst på økonomien end i vores nabolande, viser undersøgelse fra EY.

I forhold til vores nærmeste naboer i Norden og Tyskland samt en lang række andre europæiske lande har lederne i store og mellemstore danske virksomheder generelt en mere positiv vurdering af deres virksomheders tilstand og fremtidige muligheder.

Det fremgår af undersøgelsen European Mid-Market Barometer 2015, som revisionsfirmaet EY for første gang har gennemført i 21 europæiske lande med deltagelse af 6.000 virksomheder, som har en omsætning på mellem 10 og 500 millioner euro.

Ifølge undersøgelsen vurderer 97 procent af de danske virksomheder, at tilstanden for deres virksomheder er god eller rimelig god, mens kun 3 procent synes, at tilstanden er decideret dårlig. Hele 98 procent vurderer situationen som stabil, og det er det højeste i Europa.

Til sammenligning finder 26 procent af de tyske erhvervsledere, at deres forretningssituation er dårlig.

Samtidig er Danmark blandt de lande, der er mindst påvirket af udviklingen i Ukraine, har mindst mangel på kvalificeret arbejdskraft og færrest virksomheder, som har svært ved at skaffe finansiering gennem fremmed kapital og banklån.

Når det er sagt, så er der ingen naiv tro på udviklingen, men en vis skepsis og realisme. 59 procent venter, at dansk økonomi vil være uændret igennem det kommende år, mens 39 procent tror på en mindre forbedring.

- JKK 

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere