01.04.2020  |  Strategi & ledelse

Dansk lastbiltrafik fastholder højt niveau

Vejdirektoratet offentliggør nye trafiktal, der viser en fortsat gnidningsfri og høj lastbiltrafik på de danske veje. Afdelingsleder vil dog ikke udelukke, at dette kan falde den kommende tid.

Det er efterhånden et par uger siden, at regeringen indførte omfattende karantænetiltag for at begrænse spredningen af Coronavirus. Siden da er der endnu stort set ingen afmatning at spore i den tunge trafik på landets overordnede vejnet. 

Læs også: Fasttracks skal fastholde international distribution

Det viser de nyeste trafiktal fra Vejdirektoratet, der fastslår at lastbiltrafikken har fastholdt det høje niveau på hverdagene, som den var på før karantænetiltagene blev implementeret. 

”Der er stadig høj trafiktal aktivitet på lastbilområdet”, siger afdelingsleder Kasper Rosenstand fra Vejdirektoratet og fortsætter:

”Det skyldes sandsynligvis, at der stadig er behov for at få bragt varer ud i butikkerne og transporteret gods og tjenesteydelser på tværs af landsdelene. Disse behov forsvinder ikke på grund af corona-krisen. I sådan en situation er det ekstra vigtigt, at samfundets grundlæggende transportlogistik fungerer”.  

Et fald i godstransporten er ikke umuligt
I sidste uge viste Vejdirektoratets tal, at den tunge transport var steget med op til 13 procent. Ifølge Kasper Rosenstand kan dette dog godt ændre sig i den nærmeste fremtid. 

”Det er slet ikke umuligt, at vi vil opleve et fald i godstransporten i de kommende uger, når karantæne-tiltagene for erhvervslivet rammer hårdere ud i distributionsleddet. Men der vil altid være behov for at få bragt varer ud i butikkerne og transporteret gods mellem landsdelene”, siger han.

Læs også: Regeringen fremsætter akutte initiativer for at sikre dagligvareforsyningen

Hvad angår personbiltrafikken, så viser de nyeste tal, at den har stabiliseret sig på godt det halve af dens normale omfang. Samtidig ligger varebiltrafikken mellem 10 til 15 procent under sit sædvanlige niveau.  

- HCL

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere