Danmark skal huse verdens største hub for cobots

De to virksomheder Universal Robots og Mobile Industrial Robots investerer en kvart milliard kroner i en kæmpe byggegrund i Odense, som skal huse en fremtidig hub for robotudvikling og -produktion.

Den foreløbige vision for det fremtidige kraftcenter i Odense, hvor 600 ansatte skal arbejde på at udvikle robotteknologi. PR-illustration..

05.02.2020

SCM.dk

Mobile Industrial Robots (MiR) og Universal Robots (UR) har sammen købt en 50.000 kvadratmeter stor byggegrund i Odense, hvor der med finansiel opbakning fra den fælles amerikanske ejer, teknologikoncernen Teradyne, skal investeres en kvart milliard kroner i byggeriet af et kraftcenter til udvikling af såkaldte cobots.

Læs også: MiR-robotter optimerer den interne logistik hos Honeywell

Cobots er en type robotter, der fremstilles til at arbejde med mennesker og endvidere at styrke arbejdsmiljø og produktivitet.

”Danmark har et stærkt forspring på det globale marked for cobots. Derfor giver det rigtig god mening, at vi investerer ambitiøst i at bygge verdens største hub for cobots netop her i Odense. Jo stærkere et fagligt miljø og jo bedre faciliteter vi kan tilbyde, jo mere attraktivt er det for talenter fra hele verden at tage til Danmark for at arbejde med cobots”, siger Thomas Visti, der er CEO i Mobile Industrial Robots.

Den danske robotindustri har udviklet sig betydeligt de seneste år, hvor opgørelser fra Robotics Alliance og Odense Robotics viser, at mere end 8.500 mennesker i Danmark beskæftiger sig i robotbranchen, hvoraf 3.900 arbejder for robotvirksomheder på Fyn.

Foruden antallet af medarbejdere steg den samlede omsætning for danske robotvirksomheder i 2018 til 18 milliarder kroner og eksporten vækstede med omkring 10 milliarder kroner.

Unik jobvækst
Byggegrunden, der har beliggenhed på Energivej i Odenses industrikvarter, ligger tæt på UR’s nuværende hovedkontor, der endvidere bliver en del af kraftcenteret.

Efter kraftcenterets opførelse bliver de respektive virksomheders aktiviteter samlet på i alt 32.000 kvadratmeter med 600 ansatte. Målet er imidlertid ikke at sammenlægge afdelinger, men at fortsætte som separate selskaber.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) afslører, hvordan det nye kraftcenter omtrent kommer til at se ud. PR-foto..

Formålet med projektet er skabelsen af et tiltrækkende miljø, der kan videre facilitere væksten i branchen og hos de to robotvirksomheder. For Mark Jagiela, CEO i Teradyne, er Danmark det oplagte sted at realisere disse ambitioner:

”Vi har fundet noget helt unikt i Danmark. Danskernes evne at udvikle innovativt industrielt design kombineret med deres stærke forretningssans er en perfekt kombination til at realisere potentialet på cobot-markedet. Danskernes sans for at udvikle brugervenlige robotter, der smidigt samarbejder med mennesker, har vi ikke set tilsvarende andre steder i verden”, siger han.

Varm velkomst
Hos Dansk Industri er man begejstret for MiR og UR’s investeringer i den nye cobot-hub, der ser digitalisering og automatisering som et højt prioriteret område.

”Det er nogle imponerende vækstplaner, som vidner om, at vi har fået en fremsynet og stærkt vækstpræget robotbranche i Danmark. Automatiseringen fortsætter ufortrødent med stor hast over hele verden og det er glædeligt, at vi har virksomheder, som kan blive storleverandører til den udvikling”, siger administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen og fortsætter:

”Det er svært at forestille sig et bedre eksempel på, hvordan automatisering kan skabe job og udvikling”.

I øjeblikket er en national strategi for udvikling af robot- og droneteknologi under udarbejdelse af Uddannelses- og Forskningsministeriet, samt øvrige ministre og eksterne aktører.

Læs også: Forskere vil lave robotter, som alle kan kode

Ifølge tal fra Robotics Alliance er Danmark på en sjetteplads i verden når det handler om implementering af robotter i industrien, kun overhalet af lande med stor bilproduktion.

- HCL

Descartes

Sponseret

Toldbehandling fra Descartes – øg resiliensen i forsyningskæden

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

19.12.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Bliv skarpere på SCM med diplomkurser på DTU

19.12.2024SCM.dk

Klimakredit-diskussionen er langt fra slut

16.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

Kickstart 2025 med nye kompetencer inden for kvalitetsledelse

12.12.2024SCM.dk

It-aktør lancerer CSRD-løsning der forenkler compliance

10.12.2024SCM.dk

Erhvervsleder: Bestyrelserne skal omfavne EU-krav

10.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

Jorden under pres: “De Planetære Grænser”

10.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

Jagten på at skabe en bedre fremtid

09.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

Mere sikkerhed - mindre aftryk

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Jorden under pres: “De Planetære Grænser”

Sådan lyder en af flere spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
Jagten på at skabe en bedre fremtid

Sådan lyder én af mange spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
BV Talks - Om Bæredygtighed

BV Talks er en helt ny webinarrække, hvor du kan høre engagerede fagpersoner med noget på hjerte fortælle om deres passion og dele ud af erfaringer, visioner og måske endda praktiske løsninger.

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
Mere sikkerhed - mindre aftryk

Sådan lyder en af flere spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Grundlæggende objektorienteret programmering

Vil du opkvalificere dine evner inden for objektorienteret programmering? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at designe objektorienterede programløsninger for din virksomhed.

Dato

27.01.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup