20.11.2019  |  SCM 4.0

MiR-robotter optimerer den interne logistik hos Honeywell

Mobile robotter udstyret med topmodultransportører automatiserer de den interne transport af materialer i fabrikker med flere etager. Robotterne navigerer, henter materialer, åbner døre og styrer en lift autonomt, hvilket aflaster medarbejderne, så de kan bruge tiden på andre opgaver.

Den britiske gasdetektionsudstyrsproducent, Honeywell Safety & Productivity Solutions, anvender som led i sine optimeringsbestræbelser i høj grad automatisering og robotter i sin produktion.

Læs også: Danske MiR-robotter optimerer Fords interne logistik

I 2016 besluttede virksomheden blandt andet at investere i mobile robotter fra MiR, der skulle automatisere transporten af råstoffer og moduler, der blev flyttet rundt på det 91.000 kvadratmeter store anlæg ved at medarbejderne skubbede transportvogne. At automatisere den opgave var en udfordring på grund af fabrikkens indretning, hvor lageret er på én etage, og produktionen finder sted på to etager.

Da Honeywell implementerede robotterne, begyndte de derfor med en trinvis tilgang. De indførte robotterne i et semiautomatisk workflow. De blev udstyret med en boks og læsset manuelt på lageret, hvor medarbejderne brugte en tablet til at sende robotten til en arbejdsstation.

I dag har Honeywell opgraderet anvendelsen og udviklet et transportørsystem til et fuldautomatisk workflow, hvor medarbejderne har minimal interaktion med robotterne.

Robotterne kan nu køre ned til lageret og hente råmaterialer fra en transportør, der slutter sig til topmodultransportøren på robotten, og derefter levere dem til de forskellige produktionslinjer. I øjeblikket har Honeywell 15 leveringsstationer i produktionen, som MiR-robotterne servicerer.

”Vi har integreret RFID-scanningsteknologi i robotterne, så vi kan kontrollere, hvad der er i boksen. Robotten ved, hvilken produktionslinje det pågældende produkt skal frem til, så den tager automatisk boksen, scanner indholdet og bringer den til den rigtige produktionslinje”, siger Advanced Manufacturing and Engineering Leader, Stuart Harris.

Dette automatiske workflow har elimineret risikoen for fejl i varetransporten fra lageret, fordi RFID-scanneren sikrer, at robotterne altid bringer produkterne til den rette produktionslinje. Ved at indføre de mobile robotter har Honeywell samtidig frigjort en masse tid til de medarbejdere, der tidligere håndterede den interne transport manuelt.

”Hovedudfordringen med MiR-robotten, som vi ønsker at klare, er det personale, der skubber vognene. Vi ville have dem tilbage til produktionslinjen. Ved at bruge MiR-robotterne frigør vi seks fuldtidsmedarbejdere, der kan producere mere og gøre produktionslinjen mere effektiv”, siger designingeniør Timothy Ward.

Nemme at tilpasse efter specifikke anvendelser
Nu, hvor den interne transport er blevet automatiseret fuldstændigt, opnår Honeywell endnu flere tidsbesparelser for medarbejderne. De behøver ikke bruge tid på at interagere med robotterne og fortælle dem, hvor de forskellige produkter skal hen – det kan de godt selv finde ud af.

En afgørende del af fleksibiliteten ved MiR-robotter er, at de er nemme at tilpasse efter specifikke anvendelser. Automatiseringsteamet hos Honeywell Safety & Productivity Solutions har formået at designe og integrere transportøranlægget selv, takket være MiR-robotternes åbne grænseflade.

”Når du ønsker at integrere topmodulet, er det i forbindelse med automatisering normalt integrationen med forskellige producenter, mærker eller produkter, der giver udfordringer. Med MiR er der heldigvis en åben grænseflade, så vi kan slutte tredjepartsudstyr til robotten, såsom RFID-scanneren, topmodultransportøren og andre sensorer, som vi har skullet tilføje”, siger Stuart Harris.

Dermed har MiR-robotternes opbygning gjort det muligt for Honeywell at tilpasse en anvendelse fuldstændigt efter deres behov og understøttet virksomheden i bestræbelserne på at opnå et fuldautomatisk workflow.

Den fleksible transportørløsning optimerer generelt infrastrukturen hos Honeywell Safety & Productivity Solutions, som nu kan foretage ændringer i deres anlæg uden at tage højde for den interne logistik.

Læs også: MiR tilbyder nu leasing af robotter

Honeywell har i dag indført MiR-robotter på fire lokaliteter i Storbritannien. Inspirationen kommer fra den trinvise tilgang mod en fuldautomatisk intern transport, som har fungeret så godt hos Honeywell Safety & Productivity Solutions.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere