13.06.2019  |  IT

MiR tilbyder nu leasing af robotter

Et nyt initiativ fra den danske robotvirksomhed MiR giver virksomheder mulighed for at anvende logistikrobotter på lejebasis for ned til 27 kroner i timen. Ydelsen, også kaldet ’Robots as a Service’ (RaaS), er med til at bringe automation til nye markeder.

Danske Mobile Industrial Robots (MiR) tilbyder nu en ny finansieringsmodel, kaldet MiR Finance. Virksomheder kan gennem ordningen lease robotter i stedet for at købe dem.

Læs også: Dansk robotproducent vinder international pris

”Mens salget af vores mobile robotter fortsat vokser verden over, er tendensen, at både de store multinationale og mindre virksomheder ofte foretrækker at lease deres logistik-udstyr frem for at skulle lave en stor forudgående investering,” siger CEO for MiR, Thomas Visti, og fortsætter:

”Ved at tilbyde leasing, rykker vi vores robotter til at være en operationel udgift frem for en egentlig investering, hvilket giver vores kunder mulighed for at komme hurtigt i gang med at høste de fordele, mobile robotter tilbyder – nemlig at automatisere monotone arbejdsopgaver”.

Den månedlige leasing-pris afhænger af, hvilken type robot der er tale om samt længden af leasing-perioden. Men det koster eksempelvis omkring 27 kroner i timen, hvilket svarer til 4300 kroner om måneden at lease en MiR100-robot.

Øget marked for leasing af robotter
Denne type leasing ydelse, også kaldet ’Robots as a Service’ (RaaS), giver firmaer mulighed for at implementere robotløsninger uden at det kræver stor kapital. Det vil sige, at selv mindre virksomheder kan komme med på automatiseringstoget for en lav månedlig ydelse.

”Robot as a service (RaaS) hjælper med til at bringe automation til nye markeder, der måske ikke ville være i stand til at investere i denne teknologi på andre måder”, siger John Santagate, Research Director for Commercial Service Robotics ved IDC, og fortsætter:

”Denne model hjælper virksomheder til at reducere risikoen ved at implementere robotter, og derfor ser vi RaaS som et hovedelement i den nuværende stigning af robotter i markedet”.

Læs også: Seks virksomheder fortæller om digitalisering af forsyningskæden

Andelen af robotter i RaaS-programmer vil vokse fra 4.442 enheder i 2016 til 1,3 millioner i 2026, estimerer rådgivningsfirmaet ABI Research.

- SDN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere