01.12.2014  |  Innovation

Fynsk transportrobot skal erobre verdensmarkedet

Den globale automationsbølge har fået en ny spiller på markedet. Han er firkantet med hjul, kommer fra Fyn, hedder MiR100 og er en robot.

En opfinder, en investor og en eksportspecialist er gået sammen om at gøde jorden for Mobil Industrial Robots (MiR) nyskabende transportrobot, MiR100.

Læs også: Lærenemme robotter er fremtidens kolleger

Trekløveret består af opfinder og stifter af MiR, nu teknisk direktør Niels Jul Jacobsen, investor Søren Michael Juul Jørgensen samt eksportspecialist og ny CEO Thomas Visti, tidligere kommerciel direktør i Universal Robots.  

Trioen ser et kolossalt markedspotentiale i den lille robot, da intern transport sker på så godt som alle arbejdspladser, når varer, post, materialer, prøver og meget andet skal videre fra én afdeling til en anden.

Robotten er en højteknologisk, intelligent udgave af noget, der kan ligne et bord med hjul, og den er på størrelse med en halv europapalle. Robotten kan automatisere intern transport i virksomheder, på sygehuse og i service- og detailsektoren, og ifølge MiR kan den tjene sig selv hjem på 12 måneder.

Unik kombination
Thomas Visti ser en unik kombination mellem brugervenlighed og prisen på 160.000 kroner for MiR100.

”De ansatte kan selv programmere MiR100 og bruge den fleksibelt. Desuden er MiR godkendt til kollaborativ kørsel; det vil sige, at den frit må køre i omgivelser med mennesker. Så nu skal vi bare ud og gøre virksomhederne opmærksomme på, at produktet eksisterer”, siger Thoms Visti, der netop har demonstreret MiR på Dansk Robotnetværks roadshow i fire danske byer.

I første omgang fokuserer MiR i 2015 på det danske og tyske marked. I årene derefter udvides horisonten til flere lukrative markeder for på sigt at blive global leverandør af mobile robotter.

Læs også: Erhvervsminister: Frygt ikke for automatisering

MiR forventer i 2017 minimum en omsætning på over 30 millioner kroner og en medarbejderstab på 30-35 personer.

- JKK 

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere