Danske MiR-robotter optimerer Fords interne logistik

På en Ford-fabrik i Spanien kører tre autonome MiR100-robotter hver dag rundt mellem de ansatte. Brugen af robotterne er hidtil forløbet fejlfrit, og derfor håber Ford nu også, at de kan udbrede teknologien til andre af virksomhedens fabrikker.

"Vi programmerede robotten med et kort over hele anlægget. Ved hjælp af dette kort og robottens sensorer kan den køre autonomt og sikkert rundt mellem maskiner og mennesker. I begyndelsen stirrede operatørerne på robotten, som om det var en science fiction-film, når den kørte forbi. Nu fortsætter de blot med deres arbejde og ved, at robotten er smart nok til at køre udenom dem”, fortæller Eduardo García Magraner..

01.11.2019

SCM.dk

For at optimere den interne logistik i den store produktion, hvor der dagligt fremstilles 2.000 køretøjer, anvender Ford i dag tre autonome og kollaborative mobile robotter fra den danske virksomhed Mobile Industrial Robots (MiR) på fabrikken.

"Vi er stolte af at have en af de mest innovative fabrikker i Europa og af at være first movers i brugen af kollaborative mobile robotter til distribution af materialer. Det gør vores interne logistik mere effektiv", siger Corporate Communications Manager hos Ford España, Pepe Perez.

Før MiR-robotternes ankomst blev de rigtige industri- og svejsematerialer leveret til de forskellige robotstationer manuelt. Det var en ensformig og tidskrævende opgave for medarbejderne.

Derfor købte Ford for halvandet år siden sin første MiR100-robot, som nu leverer delene til de rigtige steder i produktionsanlægget. Den mobile robot kan selv undgå uforudsete forhindringer, er i stand til at ændre sin rute eller stoppe, når det er nødvendigt og fungerer sikkert sammen med mennesker og andre køretøjer i anlægget.

Robotter klarede test fejlfrit
"Af de tre MiR100-robotter, vi bruger i øjeblikket, blev den første døbt Survivor. Det navn fik den, fordi den overlevede i et meget komplekst miljø. I dag transporterer den stadig reservedele fra lageret til produktionslinjerne", siger ingeniør og leder af afdelingen Body & Stamping, Eduardo García Magraner, og fortsætter:

"Vi programmerede robotten med et kort over hele anlægget. Ved hjælp af dette kort og robottens sensorer kan den køre autonomt og sikkert rundt mellem maskiner og mennesker. I begyndelsen stirrede operatørerne på robotten, som om det var en science fiction-film, når den kørte forbi. Nu fortsætter de blot med deres arbejde og ved, at robotten er smart nok til at køre udenom dem”.

Efter at være blevet testet i et stykke tid konkluderede Ford, at robotterne fungerede fejlfrit. Derfor håber Eduardo García Magraner nu, at andre Ford-fabrikker kan have lignende glæde af teknologien.

"Robotten er så godt konfigureret, at den kan bruges af alle, selv om man ikke har tidligere erfaring med programmering. Systemet er meget brugervenligt, og vores tre MiR-robotter har nu sine egne ruter i hele det omfattende fabriksområde”, siger han.

Læs også: Dansk robotproducent vinder international pris

For at tilpasse MiR-robotterne til Fords behov blev de udstyret med et automatiseret reolsystem med 17 rum til materialer af forskellig vægt og størrelse. For at undgå fejl er åbning og lukning af disse rum automatiseret, så operatøren kun har adgang til de materialer, der tilkommer vedkommende.

- JMA

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

29.10.2024SCM.dk

Konflikten i Det Røde Hav sender CO2-udledningen på rekord-niveau

29.10.2024SCM.dk

Månedens udfordring: Forsyningskæden skal først og fremmest være fleksibel

28.10.2024SCM.dk

Ny stor aftale om etablering af ladeinfrastruktur ved 27 terminaler

24.10.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Digitale prisskilte løfter kundeservice til nye højder

24.10.2024SCM.dk

Greater Copenhagen ligger i top i OECD inden for udvikling af grøn teknologi

24.10.2024SCM.dk

Klimapolitikken lider fordi ulighed i CO2-aftryk undervurderes

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online