Danfoss Drives løber af med årets DIRA Automatiseringspris

For sine tre nye robotceller, som er udviklet sammen med automationshuset BILA, blev Danfoss Drives både nomineret og kåret som vinder af DIRA Automationsprisen 2021 på hi Tech & Industry Scandinavia i sidste uge.

16. september 2021 åbnede Danfoss dørene op til sin fabrik i Gråsten for sammen med automationsleverandøren BILA at fortælle om og vise deres automationsprojekt til mange andre danske industrivirksomheder. Foto: BILA A/S .

15.10.2021

SCM.dk

Kompromisløs, fremtidssikret og inspirerende for mange virksomheder.

Det er nogle af de ord, som juryen bruger om dette års vinder af DIRA Automatiseringsprisen, Danfoss Drives i Gråsten, som er en del af industrigiganten Danfoss, da nyheden blev præsenteret på dette års hi Tech & Industry Scandinavia den 5. oktober.

Virksomheden har fremstillet frekvensomformere på samme halvautomatiske måde i mere end 15 år, og stod for få år siden med opgaven at udvikle næste generation.

Her greb Danfoss Drives muligheden for at nytænke både produkt og processer og dermed hele måden, hvorpå de producerer de mange hundrede varianter på. Automation er således indtænkt i hver lille detalje i produktet og de teknologier, som skal lokalisere, gribe, montere og transportere kits og det færdige produkt.

Læs også: Her er de tre nominerede til DIRA Teknologiprisen 2021

Det kan ifølge dette års jury inspirere både store, mellemstore og små virksomheder.

”Det er fedt, at en stor virksomhed som Danfoss Drives tager det på sig, at de vil præsentere sådan en løsning for omverdenen. De har tænkt hele værdikæden ind, som mange små virksomheder egentlig gør og bør. Hvordan kan vi selv kigge ind ad? Hvordan kan vi gøre noget ved vores produkter og dermed være på forkant? De har kigget bagud for at gøre det mere enkelt og simpelt fremadrettet, og de har gjort det kompromisløst”, fortæller en af jurymedlemmerne, Dorte Zacho Martinsen fra BM Silo.

Og det er ikke de eneste rosende ord, som juryen har at sige om dette års vinder.

”Der er mange ting ved denne automatisering, som vi kan lære noget af. De har modulariseret både produkt, udstyr og alt deromkring. Det er imponerende. De har tænkt hele vejen rundt, og det sikrer dem i fremtiden”, tilføjer Ole Madsen fra Aalborg Universitet.

Et indblik i arbejdsgangene

Sammen med automationshuset BILA har Danfoss Drives fremtidssikret sin produktion ved at omdesigne frekvensomformere til fuldautomatisk montage. Før foregik alt manuelt. Nu kan kunderne selv konfigurere via online produktkonfigurator. Ordresystemet giver automatisk besked til robotcellerne. Processen fra salg til levering er automatiseret, sortimentet udvidet, leveringstiden forkortet, produktionsomkostningerne reduceret. Der er også bæredygtighed i det nye produktionssetup; Danfoss kan flytte rundt på udstyr og undgå skrotning.

Netop dette set-up åbnede producenten dørene for at vise frem for verden tilbage i september op mod hi-messen.

”I Danfoss har vi taget et større teknologisk spring for at holde os konkurrencedygtige de næste mange år.  I den forbindelse er det en fordel at være en større virksomhed, hvor vores omsætning kan tilgodese en større indsats og investering i fremtidens fabrik. Vi har mulighed for at investere mere end de fleste i forskning og teknologi-afklaring, som gerne skal sikre vi får taget de rigtige valg for et fremtidigt setup”, siger Martin Høgsbjerg, Head of Supply Chain Technology i Danfoss, og fortsætter:

Læs også: Teknologisk Institut fejrer robotters 100-års fødselsdag med ROBOTBRAG

”Her er det bestemt vigtigt løbende at være i dialog med andre SMV’er i Danmark, både for at vi bliver inspireret og får ny innovation med ombord, men lige så meget for at give feedback på de udfordringer og behov, andre industrivirksomheder står med. Det er også for erfaringsudvekslingens skyld, vi er med i DIRA og Odense Robotics”.

En af de interesserede tilhørere til DIRA-arrangementet hos Danfoss var formanden for BM Silo, Dorte Zacho Martinsen. Selvom hendes virksomhed er betydeligt mindre end Danfoss, ser hun mange paralleller og inspiration.

”Jeg brænder også for automation. Robotter udfordrer os til at finde simple løsninger på komplekse problemer. Det kan vi, når vi sammensætter et team af både ingeniører og faglærte operatører, som sammen kan skabe den første automationssucces. Som arbejdsgivere er vi også nødt til at forholde os til, at vi både har mangel på arbejdskraft i industrien og møder en generation af unge mennesker, som er født i en digitale tidsalder og gerne vil bringe deres kompetencer i spil. De vil ikke bare arbejde som robotter, som jo dybest set er en arm og ingen hjerne. De vil udfordres. Derfor er vi også i gang med vores næste store automationsprojekt i BM Silo”, siger hun, som i forvejen har investeret i 5 robotter i dag og kranløsninger til silovirksomhedens råvarelager.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

30.08.2024SCM.dk

Aarhus Havn kræver sikkerhed på op til 2 mia. kr fra APM Terminals

30.08.2024SCM.dk

Tysk chokoladeproducent: Chokolade har nu den rette pris

23.08.2024SCM.dk

Ny tvivl om klimakreditter i SBTi-analyse

16.08.2024SCM.dk

Tag temperaturen på risikostyringen i dine forsyningskæder

16.08.2024SCM.dk

Risikostyring i forsyningskæderne i et geopolitisk perspektiv

13.08.2024SCM.dk

Vestens forsyningskæder kan ikke bare løsrive sig fra Kina

12.08.2024SCM.dk

Få svar på CSRD-spørgsmål fra hestens egen mund

09.08.2024SCM.dk

Barselsorlov påvirker kvinders karriere negativt

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Full Stack Software Developer

Bliv vores nye Full Stack Software Developer til Apport Cloud WMS. Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og brænder du for at håndtere begge sider af webudvikling – lige fra den kunstneriske side udadtil, til de tekniske aspekter bagved? Fantastisk, så er det måske lige dig, der skal være en del af Apport-teamet som vores nye Full-Stack Software Developer.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kvalitetsingeniør

Vil du være med til at løfte og udvikle vores kvalitetsledelsessystem? Motiveres du af en udfordrende rolle med en bred kontaktflade, hvor du samarbejder med kolleger på tværs af organisationen? Så er du måske den kandidat, vi søger til stillingen som kvalitetsingeniør.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Marketingkoordinator med fokus på digital markedsføring og contentoptimering

Hos Körber Supply Chain søger vi en engageret og erfaren marketingkoordinator med særlig fokus på digital markedsføring og contentoptimering. Du vil blive en integreret del af vores internationale marketingteam og spille en central rolle i at fremme vores produkter og tjenester gennem effektive og målrettede kampagner.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup