16.11.2017  |  Lager & distribution

Augmented reality kan transformere fremstillings- og logistikindustrien

Med AR-teknologi kan du blandt andet tilføje indhold på den virkelighed, du ser foran dig - og det er noget, der kan revolutionere arbejdet på fabriksgulvet, mener adm. direktør for platformen PostAR.

Optimering af driften på lagrene, uddannelse af medarbejdere og udvikling af moderne transport - mulighederne er mange med Augmented reality (AR), der af flere vurderes som en teknologi, der kan revolutionere arbejdet på fabriksgulvet, skriver Venturebeat.

En af de mange fordele ved teknologien er blandt andet, at den kan forbedre produktion og logistik via en feature, der lægger holografiske billeder og instruktioner ind over den virkelige verden - og det er noget, der er særdeles værdifuldt, når man skal uddanne nye medarbejdere i at anvende store maskiner og specialiserede enheder, vurderer Michael Park, der er adm. direktør i virksomheden PostAR.

Læs også: Digitale ledere performer bedst

Han mener samtidig, at teknologien også har potentiale til at øge produktiviteten i forbindelse med opmagasinering og transport ved at optimere processer i hele forsyningskæden.

Men for at blive endnu klogere på, hvad AR-teknologien ellers kan tilbyde virksomhedernes forsyningskæder, har Michael Park været ude og interviewe flere ledere og investorer på AR-scenen.

Det har identificeret tre måder, hvorpå AR vil transformere de aktuelle arbejdsgange.

  • Effektivisering af logistikoperationer

Når en ordre skal styres, skal lagermedarbejdere typisk udføre flere opgaver som at finde det korrekte produkt, scanne det og aflevere det til lasteanlægget.

Med AR-teknologi i form af nye computersyn og maskinlæringsløsninger kan man imidlertid identificere, hvor et produkt er placeret, og om det overhovedet er det rigtige produkt, i et noget hurtigere tempo, end hvad det normalt vil tage en almindelig medarbejder.

Og anvendes teknologien korrekt, kan den hjælpe med at reducere omkostningerne ved lageroperationer. Hos det tyske logistikfirma DHL tester man i øjeblikket AR-systemer, der kan genkende produkter i realtid, aflæse stregkoder og navigere indendørs.

Samtidig kan AR-teknologien se digitale pluklister og bestemme den bedste rute dertil, som kan reducere medarbejdernes arbejdstid.

  • Optimering af transport

Med AR-teknologier er det også muligt at strømline den tid, det tager at identificere pakker og bestemme deres rute og destination. Eksempelvis kan en bærbar enhed med en AR-app projicere information om typen af gods, der transporteres, hvad godsets vægt er, og om det er skrøbeligt.

Derefter kan enheden beregne den nødvendige plads til pakken og søge efter et passende sted i førerens køretøj, samtidig med at teknologien tager hensyn til den planlagte rute. Og når føreren er på vej, kan AR-appen vise digitale retninger i det umiddelbare miljø.

Læs også: Lager 4.0

Endelig handler det om uddannelse af medarbejderne gennem teknologien.

Læs mere om alle tre fordele ved AR-teknologien her.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere