De digitale ledere performer bedst

IFS brugte en dag på at understrege en af tidens store trends: Data og digitalisering er uundgåelige områder for virksomheder, der vil have succes i fremtiden. Det ved de i Asien.

Der er fart på den digitale udvikling, og de virksomheder, der formår at tage mulighederne til sig, er fremtidens vindere, lød budskabet fra Olof Hernell..

31.05.2017

SCM.dk

Hvis man som virksomhed vil frem i verden og fastholde – eller styrke – sin position på markedet i de kommende år, så er der ingen tvivl om, at digitalisering og data er elementer, man er nødt til at ikke bare forholde sig til, men også inddrage og anvende aktivt i sin forretning.

Læs også: IoT forudser servicebehov – virksomhed sparer stort

Den besked er efterhånden ikke ligefrem ny, men ikke desto mindre stadig yderst aktuel, og ikke mindst stadig også en udfordring for adskillige virksomheder, herunder i transport- og logistikbranchen. Derfor inviterede den svenske softwarevirksomhed IFS i maj til Manufacturing Forum, hvor interesserede parter kunne få inspiration til og mulighed for at debattere om emnet.

IFS er for nylig blevet opkøbt af den svenske kapitalfond EQT, og herfra var Chief Digital Officer, Olof Hernell, dagens første taler. Han adresserede dagens tema fra det store perspektiv.

”Teknologi udvikler sig i dag med eksponentiel hastighed, samtidig med at priserne falder. Det gør data og digitale løsninger langt mere tilgængelige for langt flere mennesker og virksomheder, og eksempelvis på purchasing-området giver det B2B-køberne superkræfter. Derfor vil data være redskabet, der kan fortælle om, hvilke firmaer der får succes i fremtiden, og dem, der performer bedst, er de digitale ledere”, sagde han.

Presale consultant for IFS, Brendan Viggers, præsenterede virksomhedens EOI-løsning. Foto: Anders Kampmann.

Hastigheden skal i vejret
På den baggrund pegede han videre på, at netop hastighed er et helt afgørende parameter i den digitale tilvænning – eller deciderede omstilling – mange virksomheder står over for eller er midt i.

”Som virksomhed skal man gentænke den hastighed, man agerer med; det er ikke længere nok at være en fast follower. I mange tilfælde vil hastighed være vigtigere end kvalitet, når det kommer til at omfavne en ny løsning eller en anderledes tilgang til en kendt udfordring”, sagde Olof Hernell.

I den sammenhæng fremhævede han Asien, der ifølge Boston Consulting Group står til at overhale Europa på digitaliseringsgrad omkring 2025. Det skyldes bl.a., sagde han, at asiatiske virksomheder ofte er mere agile, når det kommer til at tage nye teknologiske muligheder til sig, ikke mindst på softwareområdet, hvor man er meget bevidst om værdien i fx at kunne forudse produktionsbehov og efterspørgselsmønstre.

Den tråd samlede presale consultant for IFS, Brendan Viggers, straks op. Hans forretningsområde, Enterprise Operational Intelligence (EOI), er således et af de værktøjer, der kan give virksomheder et bedre overblik over organisationen, bl.a. gennem datavisualisering i real-time.

”Løsningen kan eksempelvis præcist vise, hvor et problem er opstået i fx en produktionslinje, og give en specifik, detaljeret besked om det direkte til de relevante folk. Det kan hjælpe en virksomhed med dens forecasting-indsats og dermed knytte driften direkte til forretningsstrategien”, sagde han.

<p>Det er ikke længere nok at være en fast follower</p>

Olof Hernell

Digitale hjælpemidler
Den type løsninger er noget af det der bliver forsket i på Chalmers University of Technology (Chalmers tekniska högskola) i Göteborg. Her er Björn Johansson professor, og han fortalte om nogle af de trends, hans team beskæftiger sig med i universitets Smart Industry Lab.

”Der er rigtig mange teknologiske og digitale hjælpemidler, der kan være med til at effektivisere den moderne virksomhed, specielt i produktions- og transportbranchen. 3D-scanning og -printning, visualisering med 3D-briller i augmented reality og lignende værktøjer kan eksempelvis bruges til at levere præcise målinger til at forberede installationer af udstyr eller reparationer. Og så har vi et projekt i gang, hvor en fabrik er blevet koblet op på 5G for at måle effektivitet, fleksibilitet, sporbarhed og bæredygtighed, så der sker rigtig meget”, sagde han.

Læs også: Digitale øjne og data i forsyningskæden

Dermed er der for alvor lagt op til, at de virksomheder, Olof Hernell kaldte frontier firms, som griber de digitale chancer, i de kommende år kan tage nogle solide og hurtige skridt fremad. ”Hvilke virksomheder, der gør sig fortjent til at være med i den gruppe, vil vise sig – men langt hen ad vejen er det op til dem selv”, som han sagde. Opskriften lader til at være digital.

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024SCM.dk

Industrispecialist opkøber endnu en værktøjs-aktør

21.11.2024Columbus

Sponseret

B&O’s digitale transformation skal styrke innovation og kundeoplevelse på samme tid

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online