Arla har testet MiR-robot
Gennem et halvt år har Arla testet anvendeligheden af transportrobotten MiR100 på sit mejeri i Slagelse. Forsøget skal nu evalueres inden eventuelle investeringer.
Arbejdet på et mejeri omfatter en masse manuelle gentagelser og lange ture frem og tilbage med varebure, paller og lignende processer af den type, en lang række virksomheder i disse år er i færd med at automatisere. En af de virksomheder er fødevaregiganten Arla, der i et halvt år har testet en transportrobot på sin facilitet i Slagelse. Det skriver Fyens Stiftstidende.
Læs også: MiR-robotter kan øge effektiviteten
Her er mange medarbejderes dagligdag centreret omkring netop de lange transportture op til syv kilometer på en dag og for at aflaste og optimere den arbejdsgang har man derfor gennem seks måneder testet den autonome MiR100-robot fra danske Mobile Industrial Robots i samarbejde med Teknologisk Institut.
Det vigtigste i denne her sammenhæng har været at se, at MiR-robotten i dette tilfælde, om mobile robotter generelt, er nemme at sætte på jorden og få til at køre. Du har en simpel lille robot og en tablet, der går på det trådløse netværk, og så kan den selv genere et kort, hvor du så udpeger nogle lokationer, som den så enten kan blive kaldt til eller køre i fast pendulfart imellem. Det gør den meget fleksibel og nem at tænke ind i mange forskellige situationer, fordi man ikke skal installere en helt masse, siger projektleder fra Arla Foods, Jens Christian Neimann-Platz.
Formålet med det her projekt er at lave et proof of concept, for at se, hvordan den her nye teknologi kan anvendes i et dynamisk miljø som hos Arla, hvor ting og sager flytter sig, hvilket kan gøre det svært for en robot at den her type at finde vej, siger konsulent fra TI, Thomas Madsen Almdal, i en film om forløbet.
Læs også: Milliarder at hente i automatisering i Danmark
Han forklarer videre, at man i forsøget har eksperimenteret med alternative navigationsløsninger, bl.a. via en laser mod loftet, for at forbedre robottens evne til at finde rundt i de omskiftelige omgivelser. Ifølge Thomas Madsen Almdal er vi alle blevet klogere - på robotteknologien, domænet, begrænsningerne og potentialet, men hvorvidt robotten bliver en permanent tilføjelse og måske skal erstatte menneskelig arbejdskraft er endnu ikke besluttet.
Se filmen om MiR-testen hos Arla nedenfor.
-AK