28.06.2017  |  Lager & distribution

Amazons patenter flyver videre

Urbane automatiserede dronetårne, ekstra flyvemotorer og støjreducerende propeller. Amazons seneste stak patenter hører i den grad (igen) til i de højere luftlag – og centralt i byerne.

Den amerikanske onlinehandelsgigant Amazon – der i øvrigt også er ved at gøre et solidt indhug i den fysiske detailhandel – råder i forvejen over nogle af verdens største og mest avancerede distributionscentre, både i Europa og USA.

Læs også: Det komplette alternativ til Amazon

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Problemet med dem er imidlertid, at de netop grundet deres størrelse som hovedregel er placeret et godt stykke uden for byerne, og dermed også et godt stykke fra de kunder, der skal have de mange varer, som passerer gennem centrene.

Sådan lyder i hvert fald en del af argumentationen fra den Seattle-baserede koncern i et i rækken af nye patenter, som selskabet for nylig har indgivet til de amerikanske myndigheder, skriver siliconbeat. Fælles for patenterne er, at de centrerer sig omkring muliggørelsen af dronelevering i urbane områder.

Dronesværm uden støj
Det nok mest spektakulære patent handler om et slags dronetårn, der som en form for fuldautomatisk bistade skal tjene som hjem for en sværm af droner, der uden nævneværdig menneskelig indblanding skal afhente varer, som lastbiler leverer til faciliteten, og derfra flyve dem ud til modtagerne i den omkringliggende by.

Lastbilerne ankommer selvsagt i gadeplan, mens selve droneaktiviteten skal foregå højere oppe i tårnet med henblik på at minimere støjgenerne, som er en central udfordring for droneleveringskonceptet.

Netop for at adressere den barriere, har Amazon også indgivet en stribe forskellige patenter, der på hver sin måde søger at minimere den højfrekvente larm fra dronernes propeller. Konkret arbejder man eksempelvis med vingernes design for at kunne kontrollere lyden bedre. Idéen er at reducere støjen til det, Amazon selv kalder ”white noise”, altså en form for baggrundslyd, der vil være mere acceptabel for det menneskelige øre end den velkendte skingre summen, de fleste droner udsender.

Sikker flyvning
Lidt støj er imidlertid et mindre problem sammenlignet med bekymringen for, at en tungt læsset drone mister fremdriften og falder ned i hovedet på folk på gaden. Men også den udfordring har Amazon adresseret i sin patentstrøm.

Løsningen er sådan set ganske simpel: to motorer pr. propel. Hvis den første motor slår fra, vil den anden kunne koble til og overtage rotationen af propellen, som ansøgningen beskriver det.

Læs også: JD.com vil bygge Kinas største dronenetværk

Ligesom det er tilfældet med den bunke af andre Amazon-patenter, vi har omtalt her på SCM.dk, så er det selvsagt svært at spå om, hvorvidt og i så fald hvornår disse idéer bliver til virkelighed. Men som siliconbeat også noterer sig, så vidner den seneste stribe her i hvert fald om, at droneområdet fortsat har topprioritet for Jeff Bezos’ selskab. Det kan eksempelvis blive en del af det program, der skal lade sitets Prime-medlemmer prøve tøj gratis og sende de uønskede ting retur uden beregning.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere