05.01.2018  |  Branchenyt

Amazon sendte fem mia. Prime-pakker i 2017

Gratis forsendelse på alt fra to timer til to dage var den primære driver bag den massive succes for Amazons Prime-tjeneste sidste år, der bød på over fem mia. sendte pakker og en rekordstor medlemstilgang.

At Amazon har travlt, ikke mindst i højtiderne, vil næppe overraske mange læsere på SCM.dk. Jeff Bezos’ selskab vokser på flere områder, poster store summer i teknologi – ikke mindst droner – og ser efterhånden også ud til at være på vej mod det nordiske marked efter flere års tilløb.

Et af de elementer, der i høj grad er med til at skabe omsætning for den omfattende koncern, er tjenesten Prime, som har haft sit hidtil mest succesfulde år i 2017, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

I løbet af sidste år sendte Amazon således intet mindre end fem milliarder pakker via Prime, med et ’fundament af hurtig, gratis levering’ som grundlaget for succesen. Primes amerikanske medlemmer har ubegrænset adgang til gratis todages-shipping på over 100 mio. varer, gratis endagslevering og sammedags-levering i over 8.000 byer og totimers-levering med Prime Now i over 30 storbyer.

Læs også: Target køber lynleveringsfirma

For at fortsætte den udvikling brugte Amazon også 2017 på at udvide sin fulfillment-kapacitet for både Prime-medlemmerne og de mange SMV’er, der sælger via de forskellige sites og kan tilbyde de gratis leveringsmuligheder.

Ifølge Amazon voksede selskabets fulfillment- og shippingnetværk med over 30 procent målt på areal i 2017. Alene i USA benyttede man over 6.000 lastbiler og 32 fly under eget navn til at servicere Prime-medlemmerne. På verdensplan er Prime nu tilgængelig i 16 lande, med Mexico, Holland, Luxembourg og Singapore som nye tilføjelser sidste år.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere