11.01.2017  |  Lager & distribution

Amazon på spil igen – får patent på underjordisk leveringsnetværk

Amazons vilde idéer kan næsten ikke overraske længere. Og så alligevel. Det nyeste offentliggjorte patent gælder nemlig et underjordisk leveringsbånd, der transporterer pakker i en pneumatisk cylinder.

Amazon har mange vilde leveringsidéer – og den amerikanske e-handelsgigant vil sikre sig, at ingen andre får dem. Det må man konkludere, efter at virksomheden endnu en gang har fået patent for en ny, kreativ leveringsmetode.

Mens det sidste gang handlede om at komme op i skyerne, har Amazon denne gang udtænkt et leveringssystem, der foregår under jordens overflade, oplyser mediet GeekWire.

Læs også: Amazon afslører nye detaljer om pakkedroner

Den ambitiøse idé omfatter et netværk af transportbånd, skinner eller pneumatiske rør, der løber under jorden. Netværket skal kunne forbinde togstationer, lufthavne og lagercentre med forbrugere.

I patentet udtaler Amazon-opfinder Xiaoshan Cai, at det underjordiske leveringssystem muligvis vil kunne ”undgå trafikal trængsel, som man ofte oplever i de traditionelle transportnetværker”.

Selvom Amazon har fået patentet på det underjordiske transportsystem, er der ikke noget, der tyder på, at USA’s største detailforhandler kan eller vil iværksætte netværket i den nærmeste fremtid. 

Det er der dog muligvis andre, der har mere seriøse planer om. Videoen herunder viser det bristiske selskab Mole Solutions lignende fragtplaner i en animeret udgave. 

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere