21.04.2016  |  Lager & distribution

Amazon overvejer køb af tysk lufthavn

E-handelsgiganten Amazon fortsætter oprustningen omkring egen flylevering. Næste skridt kan være opkøbet af en mindre lufthavn i Tyskland, måske som en del af en større plan.

Som tidligere omtalt her på SCM.dk, så er internetmastodonten Amazon på vej ind i luftfragtindustrien gennem en opbygning af egen flyflåde. Nu er man så muligvis ved at gøre klar til næste skridt, skriver Lloyd’s Loading List.

Læs også: FedEx Express åbner fragtterminal i Københavns Lufthavn

Således overvejer den amerikanske gigant for tiden muligheden for at opkøbe den tyske lufthavn Frankfurt-Hahn Flughafen, der ligger godt 100 km vest for storbyen Frankfurt am Main i det vestlige Tyskland. Lufthavnen, der også ligger klods op ad motorvejen og ikke mindst tæt på Amazons logistikcenter i Koblenz, har været en underskudsforretning i en årrække og er derfor sat til salg for en formentlig favorabel pris.

En lufthavn centralt i Tyskland kan blive en vigtig hub for Amazon og – kombineret med Boing-aftalen – dermed booste virksomhedens servicemuligheder i Europa, og understøtte ambitionerne om at tage kampen op med DHL, FedEx og UPS på luftfragtområdet.

Måske større plan undervejs
Indtil videre er der dog ingen officiel forbindelse mellem Amazon og den tyske lufthavn, men kilder i lufthavnen siger, at der har været en dialog mellem parterne, dog uden at komme ind på indholdet af denne dialog. De lokale myndigheder i delstaten Rheinland-Pfalz bekræfter at have modtaget tre bud på lufthavnen, men uden at sætte navn på de tre budgivere, selvom en kontrakt efter sigende vil blive underskrevet snart.

Selv har Amazon da også manet spekulationerne i jorden, via CFO Brian Olsavsky, der ifølge Tech Insider for nylig fortalte virksomhedens investorer, at planen lige nu er at understøtte de eksisterende logistikleverandører, ikke at udskifte dem med eget netværk.

Bloomberg spekulerer dog i, at et eventuelt opkøb af Frankfurt-Hahn vil være et element i den plan, der hedder ’Dragon Boat’, og omhandler et globalt leveringsnetværk, der kan kontrollere vareflowet hele vejen fra Amazons fabrikker i Kina og Indien til kundernes dørtrin i både USA og England.

Læs også: Amazon klar til søfragt i Kina

Planen skulle så, ifølge Bloomberg, kulminere med lanceringen af konceptet “Global Supply Chain by Amazon”, måske endda allerede i år, der ville gøre Amazon til omdrejningspunktet i en logistikindustri med forbindelser til tusindvis af forhandlere på verdensplan, der kan købe sig til store mængder plads på lastbiler, skibe og fly til reducerede rater. Dette har Seattle-virksomheden dog heller ikke villet kommentere på.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere