20.06.2017  |  Branchenyt

Amazon opkøber fysisk dagligvarekæde

Amazon har annonceret købet af supermarkedskæden Whole Foods Market og indtræder dermed i dagligvareindustrien. Og det er langt fra et ubetydeligt skridt, mener eksperter.

Amazon er i fuld gang med at opkøbe amerikanske Whole Foods Market, der med over 450 butikker er landets førende supermarked inden for økologisk mad uden unaturlige tilsætningsstoffer. Det skriver Amazon i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

Læs også: Det er altid Dag 1 hos Amazon

Sammensmeltningen, der kun mangler at blive godkendt af Whole Foods Markets aktionærer, vil gavne begge parter, mener Jeff Bezos, grundlægger og adm. direktør i Amazon:

”Millioner af mennesker elsker Whole Foods Market, fordi de tilbyder den bedste naturlige og organiske mad, og de gør det sjovt at spise sundt. Whole Foods Market har tilfredsstillet og glædet kunder i næsten fire årtier. De gør et fantastisk stykke arbejde, og det ønsker vi skal fortsætte”, siger Jeff Bezos.

”Fusionen er ren disruption”
Fusion mellem de to detailvirksomheder er langt fra som de fleste andre, vurderer Jim Carter, der står bag det amerikanske finansmedie TheStreet og er tv-vært på CNBC’s finansprogram Mad Money.

I en artikel på Supply Chain 24/7 kalder han Amazons opkøb af Whole Foods Market for disruption af samfundet:

”Sådan som jeg ser det, er det her et træk fra Amazon, der skal nedbryde margenerne i industrien, så Amazon selv kan overtage handlen med mad og dagligvarer i det her land”, siger Jim Carter til Supply Chain 24/7.

Og han er ikke ene om det synspunkt. USA Today har talt med Joe Agnese, seniordetailanalytiker ved forskningsenheden CFRA, der ligeså vurderer opkøbet som banebrydende:

”Når først Amazon er en spiller i industrien, kan alt ske. Den store trussel er især, hvad de herfra vil være i stand til. Med købet af Whole Foods Market får de en detailrepræsentant med mere end 400 butikker, og på lang sigt kan de derfor true resten af markedet. De kan for eksempel presse priserne ned, så alle andre enten må matche eller miste markedsandele”, forklarer Joe Agnese til USA Today.

Læs også: Amazon opruster i online-møbelhandlen

Amazon skal betale 42 dollars per aktie for Whole Foods Market, og transaktionen løber derfor op i 13,7 milliarder dollars, svarende til over 91 milliarder danske kroner. Parterne forventer, at handlen lukkes i løbet af andet halvår af 2017.

-CHM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere