22.12.2016  |  Lager & distribution

Amazon-lagerarbejdere varsler strejke i Tyskland

Medarbejdere på Amazons lagre i Tyskland truer nu med strejke på opfordring af fagforeningen Verdi. Det skyldes uenigheder om lønninger og ansættelsesforhold.

Lagerarbejdere på Amazons afdelinger i Tyskland varsler strejke indtil den 24. december. Det sker efter, at fagforeningen Verdi, den danske pendant til HK, har opfordret lagerarbejdere på tre ud af ni lagre i Tyskland til at ”gøre oprør”. Det skriver The New York Times.

Læs også: Amazon på vej med app til lastbilchauffører

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

En talsmand fra fagforeningen har udtalt, at forventningen er, at flere hundrede medarbejdere fra hvert lager vil strejke. Hos Amazon mener man ikke, at antallet af strejkende vil være ret højt, og at en eventuel strejke vil have indflydelse på julegavehandlen:

”Det vil ikke have nogen påvirkning af vores leveringsløfter: Julegaverne vil ankomme til tiden”, siger en talsmand fra Amazon.

Kravet: Højere lønninger
Verdi har ifølge The New York Times organiseret strejker blandt Amazon-medarbejdere siden maj 2013. Formålet er at presse e-handelsgiganten til højere lønninger, som er i tråd med overenskomstforhandlingerne i Tysklands postordre- og detail-industri.

”Konstant kontrol, tunge arbejdsbyrder og fysisk stressende aktiviteter fører til ekstrem belastning for arbejdsstyrken, hvilket er særligt tydeligt under julehandlen”, siger Stephanie Nutzenberger fra Verdi.

Læs også: Amazon har gennemført den første Prime Air-levering

Amazon har gang på gang afvist kravene fra fagforeningen med den begrundelse, at medarbejderne skal aflønnes i overensstemmelse med konkurrenter i logistikbranchen – ikke som detailansatte.

Tyskland er, med 11.000 lagerarbejdere, Amazons andenstørste marked efter USA.

- KLZ

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere