26.10.2016  |  IT

Øland udskifter ERP-platformen

Ventilationsvirksomheden Øland har skiftet XAL fra Microsoft ud med det populære ERP-system M3 fra Infor. Det nye system styrker virksomheden, mener Ølands adm. direktør.

Ventilationsvirksomheden Øland har fået nyt ERP-system i form af det udbredte Infor M3. Det betyder, at virksomheden er gået væk fra XAL-systemet fra Microsoft, som Øland har haft i næsten ti år.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”ERP-systemet er fundamentet under alle de vitale forretningsprocesser i en virksomhed. Derfor har vi valgt en platform, som er gennemtestet, men hvor der løbende udvikles ny funktionalitet, som understøtter fremtidens forretningsformer”, fortæller administrerende direktør i Øland, Carsten Madsen.

”I Øland har vi en ganske kompleks produktion og en høj kundeservice. Det er et kardinalpunkt for os at kunne levere hurtigt og overholde kundeaftaler, og vi kan allerede nu se, at det er områder, hvor Infor M3 styrker os”.  

Læs også: Opkøb på ERP-scenen

Produktionschef i Øland, Michael Lyk Lauridsen, er også meget tilfreds med den nye ERP-platform. Han fortæller, at virksomheden har fået et langt bedre overblik og deraf fået strømlinet mange processer, der før blev styret manuelt.

”Det kan være noget så simpelt som, at lagermanden nu får automatisk besked, når en ordre er færdigproduceret. Før kunne han komme og spørge tre, fire og fem gange, fordi han ikke vidste, hvor langt vi var i processen. Nu får han pluklisten direkte ind på computeren, dagen før vi er klar, så han kan bestille transport osv. i tide”, siger Michael Lyk Lauridsen.

Læs også: Danske værdikæder mangler it-understøttet innovation

Øland har planer om at bruge den nye ERP-platform til at udvikle nye kundeservices. Man vil blandt andet kigge på integration til transportbookingprogrammer, så den del også kører fuldautomatisk.

Inde i overvejelserne er også installation af scannere i virksomhedens lastbiler. Hvis det bliver en realitet, vil Øland altid kunne se, hvor varerne befinder sig på ruten og give kunderne meget præcise leveringstidspunkter.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere