SAP-værktøjer skal accelerere bæredygtig cloud-udvikling

RISE with SAP og HPE GreenLake gør det muligt for Danfoss at drifte sine arbejdsprocesser i SAP-systemer på egne energieffektive og modulære datacentre på en fleksibel, skalérbar og omkostningseffektiv måde.

For at fremskynde sin bæredygtige cloud-rejse har Danfoss valgt at implementere ”HPE GreenLake for SAP S/4HANA Cloud” baseret på RISE with SAP-programmet i Danfoss’ egne bæredygtige datacentre. Foto: Danfoss

30.04.2024

SCM.dk

For at fremskynde sin bæredygtige cloud-rejse har Danfoss valgt at implementere ”HPE GreenLake for SAP S/4HANA Cloud” baseret på RISE with SAP-programmet i Danfoss’ egne bæredygtige datacentre.

Danfoss, der blev grundlagt i 1933, udvikler løsninger, der øger energieffektivitet, forbedrer maskinproduktivitet, reducerer CO2-udledning samt muliggør elektrificering. I en periode med transformativ vækst og samtidig konfronteret med udfordringen om at opretholde høje standarder for data suverænitet, pålidelighed og bæredygtighed, søgte Danfoss efter en fleksibel, skalérbar og omkostningseffektiv IT-løsning, der kunne understøtte virksomhedens forretningsprocesser og innovationsinitiativer samt afvikles i Danfoss’ egne energieffektive modulære datacentre.

For at understøtte sin vækst og transformation besluttede Danfoss derfor i 2016 at modernisere virksomhedens IT-landskab med SAP S/4HANA Cloud, en cloud-baseret ERP-løsning, der tilbyder realtidsstyring af integrerede forretningsprocesser blandt andet ved hjælp af kunstig intelligens og avanceret dataanalyse.

Danfoss valgte ”HPE GreenLake for SAP S/4HANA Cloud” for at fremskynde deres grønne cloud-strategi, fordi den forener fordelene og de gode erfaringer med skyen, samtidig med at virksomheden kan afvikle sine forretningskritiske SAP-opgaver i sine egne energieffektive datacentre.

Den løsning, Danfoss har valgt, er resultatet af et særligt samarbejde mellem HPE og SAP. Løsningen gør det muligt for organisationer som Danfoss, der vælger RISE with SAP, at nyde fordelene ved en cloud-oplevelse. Løsningen kører på HPE’s cloud-infrastruktur.

"Vi har valgt RISE with SAP og HPE GreenLake ikke kun for at høste fordelene ved at investere i de mest moderne digitale løsninger, men også for at vise, at det er muligt at optimere eksisterende datacenter drift mens energiforbruget og CO2-udledningen reduceres. Energieffektivitet er ikke noget vi behøver at give køb på i forhold til andre vigtige parametre. Det bør være på lige fod som en vigtig parameter sidestillet med andre standard forretningsprioriteter. Dette samarbejde giver os mulighed for at beholde vores data og forretningssystemer i vores egne højenergieffektive datacentre og giver os det bedste fra begge verdener: fordelene ved skyen, mens vi beholder vores data tæt på”, siger Sune Baastrup, Chief Information Officer, Danfoss.

"RISE with SAP er en game-changer for kunder, der ønsker at accelerere deres rejse til SAP S/4HANA Cloud, og er et naturligt næste skridt i det mere end 30 år lange strategiske partnerskab mellem Danfoss og SAP. Jeg ser frem til at fortsætte vores stærke samarbejde og levere den digitale kerne hos en så innovativ frontløber i den grønne omstilling som Danfoss. Jeg er glad for, at vi sammen med HPE kan tilbyde valgmuligheden og fleksibiliteten til, at Danfoss kan køre deres forretningskritiske SAP-workloads i deres egne energieffektive datacentre”," siger Mikkel Stavnsbo, Administrerende Direktør, SAP Danmark.

"HPE er stolte af at samarbejde med Danfoss om at accelerere deres bæredygtige cloud-strategi med RISE with SAP og HPE GreenLake. Samarbejder med globale ledere som Danfoss, der driver løsninger, som understøtter overgangen til bæredygtig IT, er vigtige for at hele branchen kan skifte over mod mere miljøansvarlig praksis. Med HPE GreenLake bringer vi cloud-oplevelsen derhen, hvor Danfoss kører sine datacentre, hvilket gør det muligt for dem at opretholde kontrol og synlighed over deres forretningskritiske data og applikationer, uden at gå på kompromis med bæredygtigheds prioriteter”, siger Carsten Regner Nielsen, Nordisk Administrerende Direktør, HPE.

Danfoss har udarbejdet en ambitiøs 3-trins bæredygtighedsmetode, der står for Reduce, Reuse og Resource (reducer, genbrug og genforsyn). Med den fremgangsmåde har Danfoss opnået CO2-neutralitet i driften (scope 1 og 2) i sit hovedkvarter. For det første anvendes energieffektive løsninger for at reducere energiforbruget, derefter gøres bestræbelser på at genbruge overskydende varme, hvor det er muligt, og til sidst arbejder virksomheden på at udfase fossile brændstoffer og genforsyne det resterende energibehov med vedvarende kilder. 

I sit valg af teknologipartner lagde Danfoss vægt på dybdegående kendskab til bæredygtig IT, udnyttelse af cirkulær økonomi og best practices inden for styring af aktiver, energieffektivitet og genbrug. Danfoss arbejder derfor tæt sammen med HPE om at udvikle modulære datacentre der kan sikre hurtigere og mere bæredygtige udvidelser af datacentre med større fleksibilitet i forhold til placering.

Danfoss ser allerede fremskridt indenfor genbrug af varme på hovedkvarteret i Nordborg, hvor overskudsvarme fra Danfoss’ datacentre er i stand til at levere omkring 25 procent af den samlede varmeforsyning til de 250.000 m2 store produktionsfaciliteter, når den fulde kapacitet udnyttes. Samarbejdet med HPE har også resulteret i at halvere Danfoss' datacentres kølebehov ved at anvende direkte væskekøling på tværs af deres datacentre.

Som en del af sin tilgang til at reducere, genbruge og genforsyne har samarbejdet også fokuseret på livscyklussen for IT-udstyr, der ikke længere anvendes af medarbejderne. På tværs af sine globale lokationer ”pensionerer” Danfoss sine brugte IT-aktiver gennem HPE Asset Upcycling Services, en løsning der gør det muligt at afvikle og renovere udtjent udstyr og samtidig genvinde økonomisk værdi fra disse aktiver på en ansvarlig måde. 

Læs også: Virksomheder får hjælp til at navigere i AI-landskabet

Ved at vælge HPE GreenLake-platformen viser Danfoss ikke kun sit engagement i at fremme sine egne forpligtelser til minimering af CO2-udledning, men også hvordan andre virksomheder kan takle deres bæredygtige IT-udfordringer med en holistisk tilgang. Med analyser, der viser, at HPE GreenLake-platformen bidrager til at reducere IT-infrastrukturens energiforbrug med 53 procent, tilbyder HPE danske virksomheder en løsning til understøttelse af deres bæredygtige IT-mål.

/ PiB

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

25.10.2024SCM.dk

Nyt samarbejde skal styrke små og mellemstore virksomheders it-sikkerhed

24.10.2024Industriens Fond

Sponseret

Kunstig intelligens gør vindmølle-reparationer mere præcise

24.10.2024SCM.dk

Ny software til optimering af materialehåndtering

23.10.2024SCM.dk

Green-tech startups får hjælp til at åbne USA

23.10.2024SCM.dk

Tool-kit skal bane vejen for nye AI-innovationer for robotter

22.10.2024AGR

Sponseret

AGR bliver modulopbygget for at imødekomme B2B-virksomheders behov

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online