09.06.2016  |  Lager & distribution

Walmart samarbejder med Uber og droner

Walmart har lanceret nye tiltag, der skal forbedre kundernes shopping-oplevelse og effektivisere arbejdet i de enorme lagerbygninger.

Detailgiganten Walmart har nye tiltag i støbeskeen. Det ene projekt er et samarbejde med blandt andre Uber, mens det andet involverer droneteknologi og er rettet mod virksomhedens distributionscentre.

Læs også: E-handel får Walmart til at lukke butikker

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Walmart har oplevet en hastig stigning i antallet af kunder, der vælger at købe deres varer online og samtidig ønsker levering i hjemmet. Derfor lancerer detailvirksomheden nu et nyt samarbejde med transportservicerne Uber og Lyft.

Aftalen går ud på, at de to selskaber skal levere Walmarts varer hjem til kunder, der har bestilt på nettet. Samarbejdet er indtil videre et pilotprojekt og Uber og Lyft leverer derfor indtil videre kun i henholdsvis Phoenix og Denver. Det forventes allerede, at forsøgsordningen går i luften om cirka en uge.

Droner skal erstatte mennesker
Ud over det nye leveringsprojekt, vil Walmart teste droneteknologi som en del af arbejdsgangen på sine enorme distributionscentre.

Virksomheden vil i løbet af de næste seks til ni måneder forsøge at implementere droner på et eller flere lagre. Her skal de flyvende instrumenter scanne de opmagasinerede varer, hvilket hidtil har været udført manuelt af menneskelig arbejdskraft.

Med en evne til at tage 30 billeder i sekundet kan dronerne udføre det scanningsarbejde, der nu tager en måned, på en enkelt dag og dermed effektivisere arbejdet markant. Lorenzo Lopez, en talsmand fra Walmart, forsikrer dog om, at de medarbejdere, der muligvis bliver erstattet af droner, får beskæftigelse i andre afdelinger af pakhusene.

Læs også: Walmart sænker væksten i lagervarer

Walmart har 190 distributionscentre i USA, der hver især servicerer mellem 100 og 150 butikker. Dertil kommer yderligere 80 såkaldte supercentre, der er dedikeret til at håndtere onlineordre.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere