25.10.2016  |  Lager & distribution

Walmart fordobler e-handlen

Detailgiganten har planer om at fordoble e-varelageret og samtidig sætte kadencen ned for fremblomstringen af fysiske butikker i USA.

Den amerikanske detailgigant Walmart vil i et forsøg på at styrke sin e-handel fordoble antallet af store lagercentre, der er tilknyttet websalget. Det betyder, at Walmart allerede i slutningen af året vil have fordoblet sin weblagerkapacitet til ti pakhuse, skriver mediet Innovative Retail Technologies.

”I løbet af de seneste år har vi fordoblet vores kapacitet, og det muliggør, at vi nu kan fragte varer til størstedelen af de amerikanske indbyggere på én dag”, siger Justen Trawerk, Walmarts vicepræsident for forsyningskæden i e-handlen.

”De nye tilføjelser gør det helt sikkert muligt for Walmart at konkurrere med Amazon – bedre end andre virksomheder”, tilføjer Steve Osburn, forsyningskædedirektør.

Mere lagerkapacitet, mindre butik
Flere pakhuse og hurtigere fragt kommer dog også på bekostning af noget – nemlig de klassiske, fysiske butikker. I takt med at Walmart vil bruge flere ressourcer på e-handelsinitiativerne, vil virksomheden skære ned på antallet nye butikker.

I 2018 har Walmart ’kun’ planer om at åbne 35 nye supercentre – næsten halvt så mange som i 2015, hvor det tal var 69. Samtidig åbnede virksomheden sidste år 161 af de såkaldte Neighborhood Market – i 2018 er planen at åbne 20.

Læs også: Amazon skruer op for leveringshastigheden

Ifølge The Wall Street Journal vil Walmart ligeledes ’booste’ sin e-handel i Kina. Detailgiganten blev grundlagt i 1962 og har pt. 11.573 butikker og centre i 28 lande.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere