17.06.2019  |  Innovation

Volvo og DFDS tester autonom levering fra logistikcenter til havn

Et ny samarbejde mellem lastbilproducenten Volvo Trucks og rederiet DFDS skal teste Volvos autonome køretøj Vera med containertransport mellem et logistikcenter og havnen i Göteborg i Sverige.

Volvos førerløse lastbil Vera skal fragte gods mellem et logistikcenter og Göteborg havn i Sverige. Det sker som følge af et nyt samarbejde mellem bilproducenten og rederiet DFDS. Formålet er at teste Vera i virkelige omstændigheder.

Læs også: ”Som branche er vi nødt til at finde nogle bedre klimaløsninger”

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Nu har vi mulighed for at implementere Vera i en ideel ramme og videreudvikle hendes potentiale til andre lignende operationer”, siger Mikael Karlsson, vicepræsident for Autonomous Solutions hos Volvo Trucks.

Målet er at gennemføre et forbundet system bestående af flere Vera-køretøjer overvåget af et kontroltårn, med det formål at muliggøre et problemfrit og konstant flow:

”Vi ønsker at være i spidsen for autonom transport. Dette samarbejde vil hjælpe os med at udvikle en effektiv, fleksibel og bæredygtig langsigtet løsning til at modtage autonome køretøjer, til gavn for vores kunder, miljøet og vores forretning”, siger CEO for DFDS, Torben Carlsen.

Læs også: Det amerikanske postvæsen skal teste selvkørende lastbiler

Den autonome transportløsning skal videreudvikles med henblik på teknologi, driftsstyring og infrastrukturtilpasninger, inden den kan fungere fuldt ud. Parterne oplyser derudover, at der vil blive truffet de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger for at imødekomme samfundsmæssige krav til en sikker vej mod autonom transport.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere