24.06.2021  |  Lager & distribution

Vognmænd ansætter og ansætter, men chaufførmanglen bliver ved

Tre ud af fire vognmænd har ansat nye chauffører i foråret, og halvdelen forventer at få brug for flere nye folk bag rattet de næste måneder, viser DEKRA’s seneste jobbarometer. Alligevel mener vognmænd, at chaufførmangel nu truer med at bremse væksten.

Landets godsvognmænd har travlt. Både med at fragte varer og med at finde og ansætte nye chauffører.

Den chaufførmangel, som har præget transportbranchen de seneste år, er nemlig stadig markant.

Det bekræfter det seneste beskæftigelsesbarometer for godsbranchen fra Danmarks største udbyder af transportuddannelser, DEKRA, som regelmæssigt tager temperaturen på beskæftigelsen i transportbranchen.

Chaufførmangel bremser væksten

75 procent af de 293 adspurgte vognmænd svarer, at de har ansat nye chauffører inden for de sidste tre måneder.

Samtidig er der blandt vognmændene en stor tro på, at deres behov for ny arbejdskraft bag rattet vil vokse de kommende måneder.

Således svarer 50 procent af vognmændene, at de får brug for at ansætte flere chauffører i de kommende tre måneder.

Læs også: Tilkaldesystem skaber større sikkerhed for lagerarbejdere såvel som chauffører

Der ligger dog ikke kun et positivt signal i det konstante behov for nye chauffører i transportbranchen, påpeger Peter Flensted, administrerende direktør i Viggo Petersens Eftf., som er en del af Fragtmanden.

”Den chaufførmangel, vi har oplevet i en række år, er på det seneste blevet endnu værre og er kommet til et punkt, hvor manglen på nye folk er blevet en reel bremse på væksten. Jeg kan ikke se, at problemet løser sig selv, så vi bliver nødt til at gøre noget drastisk for at få flere til at blive chauffører,” siger Peter Flensted.

Tag skridtet nu, hvis du vil være chauffør

Han opfordrer kraftigt alle, der har lyst til at arbejde som lastbilchauffør, til at tage skridtet og få de sidste kvalifikationer i hus.

”Der skal også lyde en bøn til A-kasser og jobcentre om at informere de ledige om, at der er mulighed for gode faste jobs, hvis man ønsker at arbejde i transportbranchen,” siger Peter Flensted.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere