01.03.2021  |  Strategi & ledelse

Virksomheder vil gøre forsyningskæder mere smidige og robuste

De, der arbejder med forsyningskædeledelse, vil investere i både smidighed og modstandsdygtighed. Det viser en ny rundspørge fra Gartner.

Flere virksomheder anerkender behovet for at tilpasse deres forsyningskæder til en verden i hurtig forandring. Det viser en ny undersøgelse fra Gartner, hvor henholdsvis 87 og 89 procent af forsyningskædeledere angiver, at de vil investere i smidighed og modstandsdygtighed indenfor de næste to år.

Men de fleste har indtil videre indrettet den efter de laveste omkostninger. Derfor må forsyningskædeledere arbejde på en ny balance mellem modstandsdygtighed, omkostningseffektivitet og at kunne møde kunders ønsker og behov.

”60 procent indrømmer, at deres forsyningskæder er ikke designet efter robusthed, men omkostningseffektivitet. Udfordringen bliver at skabe en model for forsyningskæder, der kombinerer det bedste fra begge verdener og samtidig leverer en god kundeservice”, siger Geraint John, vice præsident analytiker hos Gartner Supply Chain practice.

Læs også: Gartner: Sådan får du dine forsyningskæder bedst gennem krisen 

Undersøgelsen viser også, at kun 30 procent af respondenter ønsker at bevæge sig fra en global mod en regional forsyningskæde.

Det er især integrationen af globale forsyningskæder, den regulative byrde ved at flytte allerede etablerede forsyningskæder til en anden lokation og koncentrationen af nøgleleverandører i visse geografiske områder, der gør det svært helt at regionalisere et forsyningskædenetværk.

Derudover har høje arbejdsomkostninger og en mangel på kompetente produktionsarbejdere længe været et argument mod indenlandsk produktion i udviklede, vestlige økonomier.

Kilde: Gartner

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere