Virksomheder taber penge på outsourcing

Flere virksomheder taber penge på at flytte dele af forretningen til lande med lave lønninger, fordi de ikke har en strategi, før de begynder at outsource.

Virksomheders outsourcing er vokset med rekordfart de seneste 10-20 år..

19.08.2014

SCM.dk

Det er ikke kun mangel på lokale arbejdspladser, der er et problem, når virksomheder vælger at flytte dele af virksomheden til udlandet, skriver videnskab.dk.

Læs også: Outsourcing til Asien kan ikke betale sig

Selvom virksomheder flytter dele af deres forretning til lavtlønslande i håb om en økonomisk gevinst, er der virksomheder, der intet vinder ved udflytningen. Mange virksomheder taber endda penge på outsourcing, fordi de mangler erfaring og er for naive i forhold til virksomhedens udfordringer. Det viser en global undersøgelse af virksomheders erfaringer med udflytning af virksomhedsaktiviteter.

Dyrere end forventet at outsource
”Det har overrasket mig, i hvilket omfang virksomhederne praktiserer udflytninger, hvor man ikke helt har tænkt over, hvad det er, man har gang i”, siger adjunkt og ph.d. ved CBS Marcus Møller Larsen til videnskab.dk og fortsætter:

”Rigtig mange virksomheder fejler, når de tager til udlandet. De klarer ikke at estimere, hvor stor en indflydelse det har på en organisation, at man flytter dele til et helt andet land, og hvor store omkostninger det kan have. Derfor bliver de ofte overraskede over, at det er meget dyrere end forventet, og mange bliver nødt til at trække aktiviteterne tilbage igen”.

Udfordringer forbundet med outsourcing
Ifølge Marcus Møller Larsen kan der være en række udfordringer forbundet med at flytte dele af virksomheden til at lavtlønnede lande. Alligevel er der mange virksomheder, der ikke har en strategi, før de begynder at outsource.

”Jeg har lavet interviews med virksomheder, hvor de fortæller, at de ikke rigtig ved, hvordan man bedst udfører sådan en proces. Derfor føler de sig tvunget til bare at kaste sig ud i det, og tage udfordringerne som de kommer. Min tese er, at denne næsten naive tilgang kan have seriøse konsekvenser for fremtidige operationer og resultater”, siger Marcus Møller Larsen til videnskab.dk.

Læs også: Menneskelige relationer gør outsourcing til succes

Succes kræver strategi
Ifølge Marcus Møller Larsens forskning er der størst chance for, at en virksomhed får succes med udflytningen, hvis virksomheden før har flyttet dele af forretningen til et andet land, eller hvis virksomheden udarbejder en strategi for, hvordan den kan få viden om, hvilke konsekvenser det vil have at outsource dele af virksomheden. 

- SSM

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

30.10.2024SCM.dk

Et nyt samarbejde løser et logistisk mareridt for transportvirksomhed

30.10.2024SCM.dk

Produktionsvirksomheder kan se frem til bedre vilkår med mindre bureaukrati

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

ISO 14001: Webinar netværk

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD-rapportering

23.10.2024SCM.dk

COP16: Redning af biodiversiteten for vores egen skyld

22.10.2024Zetes

Sponseret

Zetes investerer i Robotize, en virksomhed specialiseret i autonome mobile robotter

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Introduktion til Livscyklusvurdering (LCA)

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

31.10.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Aarhus Vest Rytoften 3, 8210, Aarhus V

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online