03.10.2019  |  Branchenyt

UPS godkendt som droneoperatør

Efter de har modtaget en Part 135-certificering af de amerikanske luftfartsmyndigheder FAA, har UPS nu også udført den første droneleveringsflyvning, hvor de selv fungerede som operatør på WakeMed’s hospitalscampus.

Som en del af udvidelsen af sit droneprogram har UPS Flight Forward, der er et datterselskab til UPS, nu modtaget en såkaldt Part 135-certificering af de amerikanske luftfartsmyndigheder FAA. Det giver dem tilladelse til fremover selv at fungere som operatør af droner.

Læs også: UPS tester leveringsdroner i USA

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Derfor kunne virksomheden også, som det første selskab i denne uge udføre en droneleveringsflyvning med Part 135-certificering på WakeMed’s hospitalscampus.

”Det her er historieskrivning, og vi er ikke færdige endnu. Vores teknologi åbner døre for UPS og løser problemer på unikke måder for vores kunder. Vi vil snart annoncere nye veje til at udbygge vores infrastruktur, udvide vores services for kunder i sundhedsplejen og bruge droner til nye formål”, siger CEO i UPS, David Abney.

Vil udvide droneservice til andre områder
Droneleveringsflyvningen, der blev foretaget med Matternets quadcopter drone, blev også fløjet som en såkaldt BVLOS-operation, hvilket også er første gang, at den amerikanske stat tillader en kommerciel levering at flyve under disse forhold.

Allerede tidligere i år indgik UPS og Matternet et samarbejde om deres sundhedsleveringsservice på WakeMeds campus. Med Part 135-certificeringen håber UPS nu, at de kan udvide deres droneservice til forskellige områder inden for kritisk pleje og livredning.

Læs også: Droneproducent bedt om at øge sikkerheden efter ulykke

“Det her er et stort fremskridt for sikker integration af ubemandede flysystemer i luftrummet, der udvider adgangen til sundhedspleje i North Carolina og bygger på succesen fra USA’s nationale Integration Pilot Program, der arbejder med at bevare amerikansk lederskab i ubemandet luftfart”, siger den amerikanske transportminister, Elaine L. Chao.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere