05.08.2019  |  Lager & distribution

Droneproducent bedt om at øge sikkerheden efter ulykke

Efter en droneulykke i maj har Swiss Post valgt at suspendere brugen af droner og bedt producenten Matternet om at implementere en række sikkerhedsforanstaltninger.

Droneproducenten Matternet har tidligere gennemført flere testflyvninger i projekter for virksomheder som Mercedes-Benz Vans og Swiss Post. Alligevel gik en droneflyvning for netop Swiss Post i maj galt, og det schweiziske postvæsen har siden suspenderet brugen af droner på ubestemt tid.

Læs også: Nyt dronesamarbejde skaber milepæl inden for ubemandet lufttransport i USA

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Under en flyvning styrtede en drone ifølge Ingeniøren ned mindre end 50 meter fra en flok børnehavebørn, der legede i en skov. Ingen blev såret, da den 13 kilo tunge drones nødlandingssystemer fejlede.

”Omtrent to minutter efter afgang fra Universitetet i Zürich indledte dronen en nødlanding og udløste sin nødfaldskærm. Den line, der forbinder faldskærmen til dronen, blev fanget på en skarp del af selve dronen og beskåret, og den styrtede ukontrolleret ned i nærheden af legende børn”, står der i en delrapport fra den schweiziske sikkerhedsundersøgelseskomité, SUST.

På vej mod jorden udsendte dronen et skingert advarselssignal, men hverken børnene eller de voksne hørte det, står der i rapporten.

Swiss Post stiller krav til producenten
Swiss Post har rettet henvendelse til Matternet, og bedt dem om at implementere en række sikkerhedsforanstaltninger på baggrund af delrapporten. De beskrives i en pressemeddelelse fra Swiss Post.

Swiss Posts krav til Matternet

  • Faldskærmslinen forstærkes med metal
  • Faldskærmen vil blive fastgjort til dronen med to reb i stedet for et enkelt
  • Den skingrende fløjte, der advarer folk i nærheden af dronen, når den foretager en nødlanding, vil blive gjort højere
  • Desuden har Swiss Post valgt at indføre en ny sikkerhedsmargin for vindforhold.

Kilde: Ingeniøren.

Lektor Kjeld Jensen fra SDU’s Dronecenter har tidligere besøgt ingeniørerne bag droneprojektet i Schweiz og er bekendt med uheldet. Han mener dog alligevel, at Matternet gør et rigtig godt stykke arbejde.

Læs også: Nyt projekt integrerer droner og varevogne i pilotprojekt i Zürich

”Det er umuligt at garantere, at der ikke er en drone, som kommer til at styrte ned. Den måde, man laver sikkerhed i luftfarten på, er at lære af fejlene og hele tiden rette til”, siger Kjeld Jensen til Ingeniøren.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere