19.04.2017  |  Sourcing

Swiss Post-drone skal flyve med laboratorieprøver

Fra 2018 vil man kunne opleve droner i luften mellem to schweiziske hospitaler - de skal gøre det hurtigere og mere effektivt at transportere laboratorieprøver.

I marts måned lancerede Swiss Post, Ticino EOC Hospital Group og droneproducenten Matternet et fælles innovationsprojekt: de vil have droner til at transportere laboratorieprøver mellem to EOC-hospitaler i Lugano i Schweiz.

Undertiden transporteres prøverne ad vej, men med brugen af de nye droner vil man gøre transporten hurtigere og mere effektiv med henblik på at øge udbuddet af sundhedsydelser til patienter.

Læs også: USA tester droner - med dukker

Derfor har man siden marts foretaget omkring 70 uafhængige testflyvninger mellem hospitalerne Ospedale Italiano og Ospedale Civio.

The Federal Office for Civil Aviation har været involveret i projektet fra starten af, hvor de har inspiceret både drone og sikkerhedskomponenter og defineret de juridiske betingelser for flyvningen.

Og siden marts måned har de altså givet Swiss Post og Matternet grønt lys til at foretage testflyvninger frem til den 4. april. Herefter har parterne været i gang med at evaluere projektet, indtil de igen skal foretage test-flyvninger over en måneds tid i løbet af denne sommer.

Flyveklar i 2018
Fra 2018 forventer Swiss Post og Matternet at opfylde alle krav om sikkerhed, funktionalitet og pålidelighed, så der kan ske en regelmæssig brug af droner.

Her vil ansatte på hospitalerne kunne indlæse dronerne selvstændigt med en sikkerhedsboks, hvori laboratorieprøverne er pakket, og tjekke dronen med en smartphone-app.

Derefter vil dronen flyve langs en foruddefineret vej, hvor boksen vil blive modtaget af en anden hospitalsansat.

Læs også: UPS tester leveringsdroner i USA

Den nye drone er specialiseret i transport af lette varer, der vejer op til to kg, og den har en maksimal rækkevidde på 20 kilometer. Derudover flyver den med en gennemsnitshastighed på 36 kilometer i timen.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere