21.10.2019  |  Strategi & ledelse

UPS bestiller over 6.000 naturgasbiler

Den amerikanske distributionsgigant UPS har investeret tre mia. kr. i mere end 6.000 naturgasdrevne varebiler og tilhørerende tankstationer i USA. Bilerne kan køre på fornybar naturgas, der skærer op mod 90 procent af drivhusgasudledningen sammenlignet med diesel.

Fra starten af 2020 begynder den amerikanske transportvirksomhed UPS for alvor at løfte sin indsats, når det gælder alternative drivmidler til sin enorme flåde af leveringskøretøjer. Til den tid ankommer således de første af de over 6.000 naturgasbiler, som selskabet netop har bestilt.

Læs også: UPS tester og investerer i førerløse lastbiler

De mange gasdrevne varevogne og lastbiler, der vil blive leveret løbende frem til 2022, skal services fra en tilhørerende infrastruktur af tankstationer som en del af en samlet investering på 450 millioner dollars (ca. tre milliarder kroner).

Køretøjerne bliver udstyret med brændstofsystemer målrettet komprimeret naturgas (CNG), hvilket man fra UPS’ side forventer vil bidrage positivt til markedets udvikling i USA, og ikke mindst til selskabets udslip af drivhusgasser, på samme måde som ellastbilerne gør.

Det gælder ikke mindst når bilerne bliver fyldt med fornybar naturgas (RNG), som de også vil være klar til fra start. RNG bliver fremstillet af råvarer fra lossepladser, landbruget og andre biologiske kilder og kan på den måde give en drivhusgasbesparelse på op til 90 procent sammenlignet med konventionel diesel.

12 procent mindre drivhusgas i 2025
Samtidig med investeringen i de gasdrevne biler har UPS indgået aftaler om at købe ca. 870 mio. liter RNG-ækvivalenter i løbet af de næste syv år, hvilket gør selskabet til den største RNG-forbruger i transportindustrien.

”UPS fortsætter med at udvide og forbedre vores smarte logistiknetværk ved at implementere nye teknologier og skabe højfleksibelt, datadrevent og bæredygtigt netværk. Det er derfor vi sigter efter, at 25 procent af de køretøjer, vi køber i 2020, skal køre på alternativer brændstoffer”, siger chief information and engineering officer for UPS, Juan Perez.

I løbet af de sidste 10 år har UPS investeret over 1 mia. dollars i køretøjer, tankstationer og teknologier omkring alternativer brændsler, med en målsætning om at skære 12 procent af drivhusgasudslippet fra sin vejgodstransport frem mod 2025.

Læs også: UPS fortsætter med at rulle elcykler ud på markedet

Ved udgangen af i år vil UPS drive 61 naturgastankstationer, primært i USA samt i Vancouver i Canada og Tamworth i Storbritannien. Hvor mange stationer den nye investering skal resultere i er ikke specificeret.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere