27.03.2020  |  Branchenyt

Trafikken over Storebæltsbroen sætter igen rekord

Årsregnskabet fra Sund & Bælt ser sundt ud, hvilket ikke mindst skyldes en stigning i vejtrafikken over Storebæltsbroen. Til gengæld ser 2020 usikkert ud på grund af coronakrisen.

Sund & Bælt kan godt tillade sig at være stolte af sit årsresultat. Indtægterne fra vejtrafikken over Storebælt var på 2,9 milliarder kroner, en stigning på 1,5 procent i forhold til 2018.

Læs også: Stigende antal modulvogntog krydser Øresundsbroen

Den samlede vækst i trafikken på Storebæltsforbindelsen var på 1,8 procent, og det betyder, at vejtrafikken satte ny årsrekord med 13,3 millioner køretøjer.

Lastbiltrafikken gik frem med 2,1 procent, mens personbiltrafikken steg med 1,8 procent. I gennemsnit passerede mere end 36.000 køretøjer forbindelsen i døgnet.

Usikkert resultat i 2020
”Trafikken sætter rekord på Storebæltsbroen igen i 2019 og bidrager til en stigning i indtægterne, selvom der hen over året er en faldende tendens i væksten for både erhvervs – og fritidstrafik”, siger Sund & Bælts administrerende direktør Mikkel Hemmingsen.

På baggrund af de gode resultater forventer Sund & Bælt Holding A/S at kunne udlodde et udbytte til staten på knap 1,4 mia. kroner i 2020.

Herefter vil Sund & Bælt have udloddet samlet godt 8,4 mia. kr. til staten med 7,8 mia. til infrastrukturfonden og 643 millioner til finansiering af udvidelsen af den fynske motorvej.

Læs også: Nyt betalingsanlæg skal få bilerne hurtigt over Storebælt

Forventningerne til resultatet for 2020 er til gengæld blevet meget usikre som følge af covid-19 udbruddet, og på nuværende tidspunkt er det ikke muligt at vurdere de økonomiske konsekvenser som følge heraf.

- SMF

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere