22.08.2018  |  Lager & distribution

Nyt betalingsanlæg skal få bilerne hurtigere over Storebælt

Til efteråret 2019 åbner et nyt betalingsanlæg ved Storebæltsbroen, der skal gøre det både hurtigere og nemmere for person- og lastbiler at komme over den faste forbindelse.

I sommer var det 20 år siden Storebæltsbroen åbnede for trafik. Ved samme lejlighed rundede det tilhørende betalingsanlæg ved Halsskov på Sjælland også to årtier i drift, og med over 200 millioner køretøjer igennem anlægget siden 1998, så har det været nogle travle år.

Læs også: Lavere Storebæltstakster kan medføre mere banegods på vejene

På den baggrund mener organisationen bag, A/S Storebælt, at det er ved at være på tide med en opdatering. Derfor har man netop indgået kontrakt med norske Q-Free på levering af et nyt betalingsanlæg, som fra næste efterår vil gøre det både hurtigere og nemmere for bilister at komme over broen.

Formålet er at fremtidssikre betalingsanlægget, så det kan tage i mod den voksende trafik og samtidig give en bedre service til det stigende antal kunder, herunder ikke mindst vognmænd, speditører og lignende, som benytter automatisk betaling i form af PayByPlate eller BroBizz.

”Flere og flere af vores kunder vælger automatiske betalingsløsninger, så derfor udvider vi antallet af baner til dem og øger hastigheden. Det betyder samtidig, at vi kan få flere biler gennem betalingsanlægget og dermed reducere ventetiden”, siger chef for Storebælts betalingsanlæg Jens Kjær Nielsen.

Foruden at det nye betalingsanlæg gør det nemmere og hurtigere for kunderne at passere Storebæltsbroen, så vil det med det nye betalingsanlæg være muligt at reducere driftsomkostningerne.

”Det bliver muligt at ekspedere flere kunder på kortere tid og med det stigende antal kunder, som benytter automatisk betaling, vil det betyde, at vi kan afvikle den voksende trafikmængde, uden at vores omkostninger stiger. Faktisk forventer vi at reducere driftsomkostningerne væsentligt, når det nye anlæg er taget i brug”, fortæller Jens Kjær Nielsen.

Læs også: Sænkning af takster over Storebælt skaber uenighed

I den kommende tid vil A/S Storebælt sammen med Q-Free gå i gang med forberedelserne til det nye betalingsanlæg, og i sommeren 2019 vil man begynde at installere det nye udstyr i de første vejbaner. Det nye anlæg forventes at stå klar i efteråret 2019, hvor det vil erstatte det nuværende.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere